foradia subscriutegrat

Alcoi, segona ciutat a Espanya amb més mobilitat d’estudiants

• La Xarxa FP d’Alcoi ha gestionat un total de 42 mobilitats • El 18% d'aquests estudiants han rebut una oferta de treball de l'empresa.

Durant 2016, la Xarxa FP d’Alcoi ha gestionat un total de 42 mobilitats (19 d’estudiants i 23 de professionals de l’educació).

Som la segona ciutat a Espanya, després de Barcelona, amb més mobilitat d’estudiants, situant-nos a Europa darrere de ciutats de grans dimensions com Munic, Roma o Berlín.

La Xarxa FP, a la qual va entrar l’Ajuntament d’Alcoi en 2012, és una associació sense ànim de lucre de ciutats europees amb la missió de millorar la qualitat de la Formació Professional (FP) a tot Europa, mitjançant el desenvolupament d’estratègies comunes de mobilitat entre ciutats, dirigides a estudiants i professionals de FP.

Segons l’estudi, el 18% d’aquests estudiants han rebut una oferta de treball de l’empresa on han realitzat les pràctiques. Tots els participants reconeixen que han millorat les seues competències lingüístiques, tecnicoprofessionals i la seua capacitat resolutiva.

En 2016, les empreses alcoianes: El Taller de Piñero, Sercotel Ciutat d’Alcoi Hotel, Pastisseria DeSucre, El Templet, El Salt Restaurant i Restaurant Arrosseria El Caragol han acollit estudiants europeus perquè realitzen un període de pràctiques en les seues empreses efectuant totes elles una valoració molt positiva de l’experiència.

Actualment la Xarxa FP està integrada per 23 ciutats europees pertanyents a 9 Països (Espanya, Itàlia, Dinamarca, Finlàndia, França, Letònia, Holanda, Alemanya i Bèlgica).

Manolo Gomicia, regidor de formació, comenta que treballar per la capitalitat d’Alcoi per les oportunitats dels seus ciutadans és una de les prioritats d’aquest Govern. En pocs anys el departament de formació de l’Àgora ha realitzat un treball excel·lent, situant a Alcoi entre les ciutats que més persones mou a Espanya i a Europa.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *