foradia pressupostparticipatiualcoi

Balanç del temporal a Alcoi: 170 mm d’aigua i més de 100 incidents

• En total, el temporal ha deixat a Alcoi vora 170 • Els incidents que s’han patit han sigut nombrosos • Els alcoians que tinguen reclamacions per danys materials...

El temporal que ha viscut Alcoi durant els últims dies ha sigut complet: dimarts a la vesprada van caure els primers flocs de neu (vora 3 litres per metre quadrat). I dimecres la ciutat va clarejar nevada.

La pluja va començar la nit del dimecres (deixat vora 4 metres per litre quadrat), però de matinada va esdevenir en neu, deixant els carrers de la ciutat i tot l’entorn nevat.

El dijous va transcórrer entre pluja, neu i agua neu, en total van ser al voltant de 57 litres per metre quadrat.

El divendres, amb les temperatures lleugerament més elevades, les precipitacions, més moderades que el dijous, van caure en forma de pluja (total 15 mm). A la vesprada el vent va començar a bufar amb més força, provocant els primers petits incidents.

Va ser el dissabte quan l’abundant pluja (72 mm) va vindre acompanyada d’un fort vent, fins a 40 km per hora, i amb unes ràfegues de fins a 70 km per hora. Durant tot el dia del dissabte es van produir la gran majoria d’incidències als carrers d’Alcoi.

I diumenge el temporal es va moderar, amb un vent més pausat i unes precipitacions de 22 litres per metre quadrat.

En total, el temporal ha deixat a Alcoi vora 170 litres per metre quadrat, quasi la mateixa quantitat que el temporal que va viure la ciutat fa poc més d’un mes, el qual va deixar vora 212 mm.

Els incidents que s’han patit han sigut nombrosos: despreniments de murs i cornises (vora 50), caiguda d’arbres a parcs i carrers (més de 44), danys a vehicles (vora 28), carrers tallats (més de 7); caigudes de cases (3). A açò cal afegir tots els serveis atesos per la policia (més de 36).

Cal afegir que els alcoians que tinguen reclamacions per danys materials, reclamacions a Iberdrola pels talls de llum o altres assumptes relatius al temporal, podran acostar-se durant tota la setmana a l’oficina que l’Ajuntament ha habilitat en l’OMIC per donar assessorament i cursa, situada en l’eixida de la plaça de Dins cap a Mossén Torregrossa, en el carrer Sant Joan, 2.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *