foradia subscriutegrat

La solidaritat de les comarques pels refugiats de l’illa de Lesbos

• Campanya per a arreplegar roba destinada als refugiats • L'IES ha arreplegat ja 110 caixes de roba, i 4 de menjar • D'Ibi, Castalla, Cocentaina, Onil, Alcoi… inclús de Gandia. • Es troba a faltar la col·laboració dels Serveis Socials i els Ajuntaments.

L’AMPA de l’Institut Fray Ignacio Barrachina d’Ibi ha realitzat una campanya per a arreplegar roba destinada als refugiats dels camps de l’illa de Lesbos, Grècia.

El motiu d’aquesta campanya es basa en les males condicions en les quals sobreviuen els migrants que busquen refugi a Europa. Condicions que s’han agreujat amb l’onada de fred, que ha provocat ja moltes morts entre ells.

La campanya d’arreplegament de roba va començar inicialment en l’IES, però, segons ens comenta la presidenta de l’AMPA, Encarni López, la veu s’ha estés no a soles per tota la localitat sinó per les comarques de l’Alcoià, Comtat i Foia de Castalla, inclús més enllà.

L’IES ha arreplegat ja 110 caixes de roba, i 4 de menjar, de moltes procedències: d’Ibi, Castalla, Cocentaina, Onil, Alcoi… inclús de Gandia. L’enviament es realitzarà, demà dimecres 25.

Segons l’AMPA, la mobilització de la societat per aquesta causa solidària ha sigut molt positiva, “hi ha hagut inclús gent que ha anat a comprar la roba per la causa“.

En el cas d’Alcoi, ha sigut Podem l’organització que s’ha encarregat d’arreplegar el material que la gent de la zona ha volgut donar (una quantitat destacable de caixes de roba).

Cal destacar que la situació dels refugiats de Lesbos és extrema, sobreviuen a temperatures de fins -10 graus dins de tendes de campanya destrossades pel temporal.

Les autoritats europees no estan actuant a l’altura d’aquesta dramàtica situació humanitària, per això és la societat civil la que està mobilitzant-se, substituint el treball que haurien d’estar realitzant els governs.

També es troba a faltar, ens comenten des de l’AMPA, la col·laboració dels Serveis Socials i els Ajuntaments de les localitats, que tenen més recursos i capacitats per a dur a terme aquest tipus de campanyes que la societat civil.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *