foradia subscriutegrat

S’inicia la fase arriscada

L'objetiu de Diana Sanus capta els primers moments de felicitat de la ciutat d'aquesta fase 1 de la desescalada del confinament

Iniciem la fase arriscada. A l’Alcoià i les comarques centrals valencianes tornem a recuperar la llibertat de moviments, però tindrem que assumir moltes més responsabilitats en la lluita contra el COVID-19, un virus amb alt risc de contagi.

A Alcoi, hi havia ganes de recuperar els carrers. Després de quasi dos mesos de confinament, hem vist els primers clients que s’han animat a esmorzar en les terrassetes, fent-se el café o prenent el sol a la calor d’una cerveseta.

Els alcoians i alcoianes han recuperat uns espais pensats per a socialitzar, uns espais plens de felicitat, relaxació, i escenari de retrobaments a una relaxada distancia. Els cambrers, protagonistes imprescindibles, tornen a la seua feina amb professionalitat, proveïts de màscares, guants i a vegades fins i tot pantalles protectores de plàstic.

L’advertiment d’una possible segona tanda de contagis està present, degut al relaxament de les mesures del confinament, hi ha proves del complicat que serà recuperar la normalitat. N’hi ha indicadors que senyalen la dificultat, a tot el món, per recuperar la normalitat. 

Mascaretes, guants, gel d’hidroalcohòlic i aforament al 50%

En Wuhan, després del desconfinament ha rebrotat un primer focus de contagi. A Seül, exemple contra el virus, han tornat a tancar bars. Alemanya, mira ara amb lupa el repunt de casos. A l’Estat espanyol el possible repunt afectarà als adults i joves.

Segons Bill Gates, fins d’ací a 18 mesos no tindrem accés a una vacuna. Això vol dir que retornar a la normalitat dependrà no d’un medicament, sinó, en gran part, del nostre sentit comú a l’hora d’eixir al carrer. Si ho fem bé, entre tots, tindrem èxit.

Font: Redacció | D.Sanus./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *