foradia subscriutegrat

L’històric alcoià Pep Linares rep el seu homenatge al Pont de Batoi

• A les 12 del matí, el dilluns 6 de febrer, l’alcalde, Toni Francés, descobrirà la placa que li dóna nom. • Un merescut homenatge a la seua llarga trajectòria de lluita pels drets dels treballadors.


El nou Pont que uneix Santa Rosa amb Batoi passarà a ser, a partir d’ara, el Pont de Pep Linares. A les 12 del matí, el dilluns 6 de febrer, l’alcalde, Toni Francés, descobrirà la placa que li dóna nom.

L’històric sindicalista de Comissions Obreres en Alcoi rep així un merescut homenatge a la seua llarga trajectòria de lluita pels drets dels treballadors. En l’acte participaran amb unes paraules dirigents del sindicat i els familiars de Linares.

Amb aquest homenatge, la ciutat recupera i posa en rellevància una part important de la seua història col·lectiva. Nascut a Alcoi al 1918, Linares va començar a treballar a una fàbrica amb només 11 anys, la fàbrica Hijos de Pascual Aracil.

Sense formació ideològica però preocupat per la classe obrera des de la vessant més humana, Pep Linares va participar tant de la CNT com de les Joventuts Comunistes. Acabada la guerra, va ser destinat a treballs forçosos durant anys per la seua ideologia.

La seua carrera professional va continuar després vinculada a la indústria del tèxtil i va ser fundador del sindicat Comissions Obreres a Alcoi, participant activament de les negociacions laborals en una època molt important pel tèxtil en la nostra ciutat on les jornades eren de 13 i 14 hores i hi havia moltes reivindicacions laborals.

L’alcalde, Toni Francés, explica que els que van conèixer a Pep Linares destaquen que era un home preocupat per la col·lectivitat, i un negociador molt dur però al mateix, temps, una persona que sempre complia la seua paraula.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *