foradia elgrat

Compromís proposa fer biomassa dels arbres caiguts pels temporals

• “Ens estalviaríem molts diners i part de la contaminació" • La proposta de Compromís és: “anar fent stock de fusta.

Si les calefaccions dels edificis municipals s’alimentaren de pellets (per posar un exemple) elaborats domèsticament a partir de residus de poda dels nostres parcs i jardins, “ens estalviaríem molts diners i part de la contaminació que suposa la combustió de combustibles fòssils”, afirmen des de Compromís.

No obstant això, segons el grup municipal, sempre que s’ha plantejat aquesta proposta s’ha contestat que la quantitat de fusta provinent de la poda no seria suficient.

I Compromís ha esgrimit que, igualment seria més barat tindre una part del combustible debades i l’altra, encara que es pague sempre serà més barata i menys contaminant.

I més ara que els darrers temporals de puja, neu i vent han deixat en la comarca incomptables arbres caiguts o talats per perill de caure.

La regidora Anna Climent es pregunta què es farà amb tota aquesta fusta? “El mateix que fins ara? Anem a regalar-la a una empresa que se l’endurà (quasi com si li haguérem de donar les gràcies perquè se l’endurà sense cost)?”.

Perquè cal assenyalar que moltes de les coses que pensem que són residus tenen un valor de mercat gens menyspreable.

La proposta de Compromís és:anar fent stock de fusta, fer-ne esguerdes o pellets i, quan tinguem les instal·lacions preparades per a usar aquesta mena de combustible, tindre ja un magatzem important”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *