foradia subscriutegrat

L’eurodiputada Marina Albiol explica a Alcoi com ens afecten els tractats internacionals

• És important traslladar la informació al voltant del CETA a la ciutadania.

L’eurodiputada Marina Albiol oferirà dijous a Alcoi una xarrada al voltant del tractat comercial de la UE amb el Canadà, conegut com a CETA, i les conseqüències que tindrà sobre el nostre àmbit socioeconòmic.

La xarrada està organitzada per la Plataforma No al TTIP de l’Alcoià, el Comtat i la Foia juntament amb Guanyar Alcoi, i s’emmarca dins la campanya d’informació i difusió contra el CETA que s’està portant a terme a tota Europa, i que culminarà amb una manifestació i concentració a Estrasburg el proper 15 de febrer, quan està previst que es vote l’aprovació del tractat al parlament europeu.

Albiol destaca que és important traslladar la informació al voltant del CETA a la ciutadania, perquè és un tractat que alterarà moltes regles per a les administracions públiques, i pràcticament no es parla d’ell als mitjans de comunicació.

A hores d’ara, a només uns dies d’aprovar-se, hi ha encara un gran desconeixement al voltant del tractat, que a més a més entrarà en vigor de forma provisional sense ser aprovat pels parlaments dels diferents estats europeus.

En paraules d’Albiol:s’aplicarà sense ser aprovat per les institucions on radica la sobirania dels ciutadans i ciutadanes d’Europa”.

En la xarrada, que serà presentada per un membre de la Plataforma No al TTIP, de Podem Alcoi i treballador d’aquest mitjà de comunicació, Rodrigo Paños, Albiol tractarà les novetats sobre la possible aprovació del tractat així com les iniciatives que encara es poden portar a terme des de la societat civil per aturar el tractat.

“En les darreres setmanes el grup socialdemòcrata del Parlament Europeu, al qual pertany el PSOE, s’està intentant desmarcar de la Gran Coalició que van formar amb Partit Popular i Liberals a l’inici de la legislatura. Si realment volen fer un gir en la defensa dels drets de les persones i allunyar-se de posicionaments neoliberals, és molt important que puguem convèncer els socialdemòcrates de que no voten a favor d’un tractat que atorga tot el poder a les grans corporacions i que enfonsarà els sectors econòmics tradicionals, que atempta contra el medi ambient i la sostenibilitat, i que amenaça els serveis públics fins i tot impedint que els governs locals i autonòmics puguen recuperar serveis privatitzats”, conclou Albiol.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *