foradia pressupostparticipatiualcoi

Acte del Gara per commemorar el Día del Síndrome Alcohòlic Fetal

• El Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, GARA, ha organitzat per al 9 de setembre un acte per a commemorar el Día de la síndrome Alcohòlic Fetal (SAF) • El doctor Juan Jiménez Roset serà l’encarregat de parlar d’aquest problema, que és 100% evitable

El Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, GARA, ha organitzat per al 9 de setembre un acte per a commemorar el Día de la síndrome Alcohòlic Fetal (SAF). Aquesta síndrome s’integra dins dels trastorns alcohòlics fetal i està relacionat amb les conseqüències físiques i psíquiques que pateixen els xiquets i xiquetes de les mares que han estat exposades al consum d’alcohol durant l’embaràs.

El doctor Juan Jiménez Roset serà l’encarregat de parlar d’aquest problema, que és 100% evitable i de presentar el programa ARGOS, aplicat al sistema de salut de Múrcia per prevenir el SAF i els problemes derivats del consum de drogues per part de les mares embarassades.

Gara aprofitarà l’ocasió per a presentar les dades derivades de l’estudi realitzat a primària i secundària als centres de la ciutat. Als centres de secundària, amb una mostra de 143 alumnes, han analitzat quin és el consum de substàncies, l’ús de noves tecnologies i certes variants dins de la Intel·ligència emocional, fet principal que treballa mitjançant EMOTIUS. Mentre que als centres de primària, s’ha mesurat el grau de qualitat de vida dels xiquets i xiquetes de sisé i la intel·ligència emocional.

A més, Gara presentarà la campanya #RompeElEstigma, portada des de la societat científica Socidrogalcohol amb l’objectiu de trencar l’estigma d’aquelles persones amb problemes d’addicció. Es busca fer entendre a la societat que no són menys persones per patir eixa malaltia i es busca normalitzar l’atenció cap a ells. La campanya és a nivell estatal però en ella han participat de forma altruista actors alcoians.

Per finalitzar l’acte es comptarà amb una actuació de Dance Alcoi i un aperitiu, a més d’una exposició de vinyetes temàtiques sobre l’addicció de la il·lustradora María Molina.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *