Foradia subscriutegrat

Naiara Davó valora els Pressupostos Municipals 2017 d’Alcoi

• "Enceten un camí cap a nous models de gestió de caràcter públics, democràtics, i dirigits al benestar de les persones".

Els Pressupostos Municipals del 2017 han sigut finalment aprovats per l’Ajuntament d’Alcoi: seran vora 55 milions d’euros els que es destinen a diferents projectes que es duran a terme durant l’any. A continuació, Naiara Davó realitza una valoració.

– Guanyar ha decidit aprovar els Pressupostos, per què?

Pensem que enceten un camí cap a nous models de gestió de caràcter públics, democràtics, i dirigits al benestar de les persones. Amb les nostres aportacions hem aconseguit quatre eixos necessaris: Promoció econòmica i generació de llocs de feina (amb més de 820.000 €), Recuperació de serveis bàsics (200.000 € per a l’Empresa Pública), Revitalització de barris degradats (300.000 € per a la Mesa del Centre) i impuls a la Cultura (amb 40.000 €).

– Quins aspectes positius dels pressupostos ressenyaríeu?

En una situació d’alt atur, creiem especialment positiva la creació de Plans d’Ocupació per als sectors més afectats per la crisi. Després d’anys de desmantellament del sector públic i privatitzacions, es fa necessari posar en marxa l’Empresa pública i recuperar serveis com l’aigua o la neteja.

– Alguns aspectes negatius?

Encara continuen existint importants externalitzacions de serveis públics, com el servei de neteja viària i de neteja d’edificis públics, de recollida de brossa, servei de grua o l’ORA. També veiem un pressupost temerari, perquè la majoria de les grans inversions (Rodes, Ceres, Al-Azraq) depenen molt d’altres administracions (Diputació o fons europeus).

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *