foradia cdturisme

Podem i Guanyar presentaran llistes separades a Alcoi

Les dos formacions han estat negociant als darrers mesos per tal de portar una candidatura conjunta amb l'objectiu d'unir a l'esquerra. Finalment, Trini Rubio serà la candidata de Podem Alcoi, i Sergi Rodríguez de Guanyar Alcoi

En els últims mesos Podem Alcoi i Guanyar Alcoi han estat reunint-se per tal d’arribar a un acord de confluència política d’esquerres, és a dir, per a presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions municipals de maig. Finalment, les dos formacions han anunciat que no serà així, i que Trini Rubio encapçalarà la candidatura de Podem Alcoi, i Sergi Rodríguez ho farà a Guanyar Alcoi.

La candidata del partit morat ha assenyalat que: “Malgrat els esforços, i molt al nostre pesar, durant el procés, han quedat evidenciades les diferències dels projectes i Podem Alcoi, per acord de la seua assemblea municipal, va a mantenir la independència del projecte per seguir treballant i construint en positiu, com ho hem fet fins ara, sent una ferramenta útil per millorar el dia a dia d’Alcoi i la seua gent, que sempre ha sigut i és el nostre objectiu. Entenem que la nostra proposta als companys i companyes de Guanyar Alcoi ha sigut, des de l’inici, justa i equitativa quant a representació i responsabilitats, abanderada pel seny, el sentit comú i la generositat”.

Trini Rubio també explica que: “Aquest necessari procés ha sigut un més, dins del camí cap a les eleccions municipals. S’han valorat les possibilitats i les alternatives i davant les dificultats, ara els esforços se centren en els següents processos: continuar configurant el programa, de la mà de la ciutadania, posant així a les persones al centre de les polítiques a portar a terme i amb el convenciment de que val la pena continuar deixant-se la pell per tindre una millor ciutat, un Alcoi que ens mereixem”.

Per la seua part, des de Guanyar Alcoi han comunicat que lamenta la decisió de Podem: “Podem ha tancat aquestes negociacions preferint presentar-se en solitari. Lamentem aquesta decisió que malbarata esforços i temps invertit en allò que sempre ha sigut una aposta de la plataforma municipalista: trobar punts de confluència en la tasca de forces polítiques progressistes per tal de dur endavant mesures transformadores que milloren la vida de les persones, sempre des de la transparència i el compromís radicalment democràtic”.

Sergi Rodríguez ha manifestat la seua decepció, però s’ha mostrat confiat en la capacitat de treball de la plataforma municipalista: “Duem ja 8 anys demostrant que som l’única força d’esquerres a l’Ajuntament d’Alcoi que defensa de manera innegable el benestar els treballadors i treballadores. Durant tot aquest temps els nostres regidors han evidenciat que tenim idees, ganes i capacitat de treball de sobres per a governar la ciutat, i tot això, a pesar dels obstacles que el PSOE ens ha posat. Una vegada que Podem ha tancat la porta a la unitat, ens toca treballar com hem fet sempre per al benestar dels alcoians i alcoianes”.

Guanyar Alcoi convocarà una assemblea oberta a la ciutadania per a contar com han anat les negociacions i com s’encara el nou cicle electoral. Després s’elaborarà el programa electoral i els espais de comunicació. Mari Carmen Paredes, número 2 de la llista electoral de la plataforma municipalista ha defensat que: “Tenim el millor candidat a l’alcaldia d’Alcoi. I tenim el millor equip de govern possible. Ara, toca posar-se mans a l’obra per a fer possible un canvi polític a la ciutat d’Alcoi que deixe enrere els governs del PSOE i del PP que només han beneficiat als que més tenen, mai a la gent del carrer”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *