foradia subscriutegrat

5 km de ruta verda des del parc de Cervantes fins al Racó de Sant Bonaventura

• "Oferim tant a la població local com a possibles visitants una millor oferta de turisme i oci rural i de la naturalesa”. • Un altre dels valors que aporta la nova via és la de disminuir l’afluència de vianants d’altres camins, com és el de la Via Verda

Vora 5 quilòmetres de ruta verda que comença baix el pont de Cervantes i arriba fins al Raco de Sant Bonaventura, passant pel Molí de Romà, i la font del Quinzet. Tot bordejant el riu Riquer. Aquest és el tram que l’Ajuntament d’Alcoi ha adequat perquè la ciutadania puga passejar gaudint del medi ambient des del mateix nucli de la ciutat.

Aquest tram ha sigut recentment inaugurat, amb la participació de vora 150 persones. Tots ells van començar l’eixida des de la pista de skate de baix del parc de Cervantes, arribant fins al Racó de Sant Bonaventura, on van gaudir d’un esmorzar popular.

Amb aquesta nova ruta, en paraules del regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, “es completa i millora la xarxa de camins verds del terme municipal, i a més, oferim tant a la població local com a possibles visitants una millor oferta de turisme i oci rural i de la naturalesa”.

I és que les obres realitzades, en gran part a través del personal contractat mitjançant el programa ‘Avalem Joves’, han millorat les condicions de seguretat i trànsit del camí per poder-lo englobar en l’oferta existent de camins verds d’Alcoi.

Un altre dels valors que aporta la nova via és la de disminuir l’afluència de vianants d’altres camins, com és el de la Via Verda, que compta amb un gran nombre d’usuaris.

Les actuacions que s’han dut a terme han consistit, entre d’altres, en el condicionament i tractament de la vegetació, desbrossament, neteja i retirada de residus, excavació, refinació de talussos, demolició de construcció fora d’ordenació, retirada de runes i abocaments de la zona, retirada de terra, refinació i planatge de la plataforma del vial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *