foradia subscriutegrat

El tractat que han votat PP i PSOE perjudica el comerç dels productes locals

• Estefania Blanes: "El Café licor, l’Herbero de la Serra de Mariola o els Caquis de la Ribera ja podran produïr-se al Canadà".

El 9 de febrer, l’eurodiputada Marina Albiol va visitar Alcoi per realitzar una xarrada en la qual va informar sobre les conseqüències que tindrà el CETA (Tractat comercial entre el Canadà i la Unió Europea) en l’àmbit local. Un Tractat que segons l’eurodiputada regularà el comerç entre Canadà i la Unió Europea en favor de les multinacionals.

La passada setmana el Parlament Europeu, gràcies als vots dels diputats del PSOE i el PP, va aprovar l’entrada en vigor del tractat comercial de la UE i el Canadà.

Durant les jornades de votació, membres de la Plataforma contra el TTIPCETA de l’Alcoià i el Comtat van acudir a Estrasburg per unir-se a les protestes contra aquest tractat.

El tractat, malgrat que encara ha de ser ratificat pels parlaments dels diferents estats membres de la Unió Europea, ja està en vigor, i per tant ja ha alterat les normes comercials fins ara vigents.

Tal com va advertir Marina Albiol a Alcoi, moltes Denominacions d’origen i Indicacions Geogràfiques Protegides valencianes quedaran desprotegides i per tant, des d’ara mateix, qualsevol empresa del Canadà pot dedicar-se a elaborar i vendre productes propis de l’Alcoià, el Comtat i totes les comarques valencianes.

La Portaveu del Grup Municipal Guanyar Alcoi Estefania Blanes assenyala que entre els productes en Denominació d’Origen o Indicacions Geogràfiques Protegides afectats, es troba l’Aperitiu de café d’Alcoi, “que ara podrà produir-se a qualsevol lloc del Canadà, com també l’Herbero de la Serra de Mariola o els Caquis de la Ribera del Xúquer, entre d’altres”.

Aquest tractat és perjudicial per als interessos dels alcoians, desprotegint els nostres productes més significatius i permetent a les grans multinacionals canadenques que puguen conquerir el mercat europeu tenint clars avantatges sobre les empreses locals: embolcallen el CETA en teories sobre el lliure comerç, però realment el que s’ha aconseguit amb la seua aprovació és oferir tots els privilegis a les multinacionals.

Blanes remarca que “en principi sembla molt desgavellat que al Canadà es produïsca café licor, però pot ser que a Toronto destil·len un licor de café molt similar al café licor que fem a Alcoi i a més molt més barat. Amb aquest tractat no els costaria gens vendre’ns aquell café licor a tot arreu del món com a Aperitiu de café d’Alcoi“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *