Foradia ajualcoitel

Malentesos sobre Alcoinnova: s’ha aprovat la seua ubicació a La Canal o no?

• L’Alcalde d’Alcoi ha afirmat que Alcoinnova es construirà a La Canal • la Carrasca-Ecologistes en Acció ha afirmat que les declaracions de l'Alcalde sobre la legalitat del pla Alcoinnova no tenen cap fonament • Des de Guanyar acusen el Govern de voler confondre a la ciutadania • El PP s’afegeix a la interpretació que ha realitzat el Govern d’Alcoi • El conseller Climent ha tornat a negar que el projecte d'Alcoinnova depenga de la seua conselleria.

L’última sentència sobre Alcoinnova del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs que l’Ajuntament d’Alcoi va emetre per a reivindicar les competències locals a l’hora de decidir sobre el projecte Alcoinnova. Així, ha declarat que les competències urbanístiques no són de l’Ajuntament.

Dies després, l’Alcalde d’Alcoi ha afirmat que La Canalno és el millor espai per Alcoinnova, que n’hi ha alternatives d’ubicació. I que no es pot actuar com s’ha actuat”, sense comptar amb l’opinió de l’Ajuntament d’Alcoi al respecte. Però que és un projecte legal i ajustat al Dret, i que per tant es facilitarà la seua materialització.

Com a reacció immediata, la Carrasca-Ecologistes en Acció ha afirmat que les declaracions de l’Alcalde sobre la legalitat del pla Alcoinnova no tenen cap fonament, perquè encara no s’han dictat les sentències sobre el pla aprovat: perquè “una cosa és que el Tribunal considere que no s’ha vulnerat l’autonomia municipal i una altra, molt diferent, és pretendre estendre aquesta legalitat a la ubicació i a les característiques del pla de La Española, qüestió que encara no s’ha jutjat”.

I en aquest sentit des de La Carrasca valoren quesembla que el Govern municipal està preparant el camí per a desistir de la defensa de l’aigua d’Alcoi, incomplint els seus compromisos electorals”.

En la mateixa línia s’ha manifestat Guanyar Alcoi, apuntant que el que han tractat els Tribunals són la figura de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE), que estima que és legal, però que no han decidit sobre la legalitat de la ubicació del projecte o sobre les activitats que volen dur-se a terme allí.

Tot seguitacusen el Govern de voler confondre a la ciutadania per tal de fer com si defensara l’Aqüífer del Molinar: “Francés ha treballat amb una estratègia de l’engany molt calculada, inclús maquiavèl·lica”.

Per la seua banda, el PP s’afegeix a la interpretació que ha realitzat el Govern d’Alcoi sobre la sentència i va més enllà, acusa a aquest i al Conseller Rafa Climent de paralitzar el projecte durant els últims ants, i els demana responsabilitats.

En paraules del regidor Rafa Miró: “l’Alcalde Francés i la Conselleria de Climent tenen l’obligació de posar-se a treballar ja per a agilitzar aquest projecte de gran importància per a Alcoi. Ja portem cinc anys amb aquest assumpte, i la paralització del projecte per qüestions partidistes és evident, alguna responsabilitat tindran per la paràlisi”.

El diputat pel PP Fernando Pastor ha sol·licitat a Climent que “recolze d’una vegada aquest projecte i deixe de mirar cap a altre costat”.

En resposta, el conseller Climent ha tornat a negar que el projecte d’Alcoinnova depenga de la seua conselleria, i opina que el PP i Fernando Pastor tracten de tirar les culpes al govern del canvi de les seues pròpies incompetències i del greu estat en què es troben les comarques centrals des del punt de vista econòmic, oblidades, deixades i sense inversions.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *