foradia subscriutegrat

Guanyar exigeix la paralització del projecte urbanístic destinat a La Canal

• Aquest espai ha de protegir-se, no sols per l'Aqüífer del Molinar d'on beu gran part de la població d'Alcoi, sinó pel seu gran valor mediambiental • Alcoinnova “no compta amb cap pla industrial, sinó que es basa en un projecte urbanístic”

En 2012 la llavors Consellera de Medi Ambient Isabel Bonig va impulsar un decret amb el qual 10 espais naturals adherits a la Xarxa Europea Natura 2000 quedaven desprotegits, tal com ha sentenciat recentment el Tribunal Suprem.

Entre aquests espais es troben afectades 8.133 hectàrees en les serres de Mariola i de la Font Roja. Justament, una part dels terrenys que el Tribunal considera insuficientment protegits és la que coincideix amb l’àrea d’esmortiment d’impactes de la Font Roja a la partida de La Canal, on La Española pretén dur a terme el seu projecte urbanístic Alcoinnova.

La Portaveu del Grup Municipal Guanyar Alcoi Estefania Blanes assenyala queaquesta sentència reforça les tesis de què aquest espai ha de protegir-se, no sols per l’Aqüífer del Molinar d’on beu gran part de la població d’Alcoi, sinó pel seu gran valor mediambiental, situat a les faldes del Parc Natural de la Font Roja“.

La portaveu exigeix a la Generalitat Valenciana que, per prudència i per precaució, ha de fer el possible per paralitzar el projecte fins que els Tribunals decidisquen com s’encaixa aquesta nova sentència en la gestió de l’ATE d’Alcoinnova: com sempre hem dit, hem d’evitar les polítiques de fets consumats que tan males experiències ens han portat en Alcoi, com La Rosaleda, Serelles o el Bulevar, i que han suposat una depredació i dilapidació de l’erari públic alcoià.

Finalment, Estefania recorda que Alcoinnovano compta amb cap pla industrial, sinó que es basa en un projecte urbanístic”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *