foradia subscriutegrat

Alcoi augmenta els recursos per ajudar a l’associació TEA-ASPERGER Font Roja Mariola

• S’ha oferit a l'associació la cessió d’un local municipal i 5.000 euros anuals • "El nostre deure estar sempre al seu costat i ajudar-les en tot allò que està a les nostres mans”, afirma la regidora Aroa Mira

Alcoi ha augmentat els recursos per ajudar a l’associació TEA-ASPERGER Font Roja Mariola, que treballa per donar suport a les xiquetes i xiquets afectats d’Asperger i les seues famílies.

En concret, s’ha oferit la cessió d’un local municipal individual perquè l’entitat puga desenvolupar totes les seues activitats. El suport econòmic també ha augmentat, passant dels 3.000 euros del pressupost de 2018 fins als 5.000 euros anuals en 2019.

El nou espai de l’associació, situat al barri de la Sang, ha suposat un pas important perquè puguen es puga dur endavant totes les seues activitats. L’augment econòmic del conveni entre l’Ajuntament i l’entitat, ajudarà al desenvolupament d’aquestes.

Cal assenyalar que en l’actualitat, la regidoria de Polítiques Socials té convenis econòmics per donar suport a les activitats i programes d’un total de 18 entitats socials a la ciutat d’Alcoi, i hi ha cedits un total de 14 locals municipals a aquest tipus d’associacions. “Darrere d’aquest mapa d’entitats hi ha, al cap i a la fi, noms de persones de carn i ossos, d’heroïnes i herois, que dediquen el seu temps lliure a ajudar a altres”, destaca la regidora delegada de l’àrea, Aroa Mira.

La síndrome d’Asperger comporta, igual que altres formes d’autisme, dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal, a més de conductes repetitives. Quan una persona és diagnosticada “el colp per a ella i els familiars és duríssim”, comenta la regidora, “i el suport personal i psicològic fonamental. No trobar-se sol i poder parlar amb gent que està a la mateixa situació és importantíssim. Per això és el nostre deure estar sempre al seu costat i ajudar-les en tot allò que està a les nostres mans”

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *