foradia ivace

Els gloriers donen inici a una setmana de festa a Alcoi

• El Diumenge de Rams ha donat inici al programa oficial de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2017 • El calendari de Filaetes compta amb tan sols cinc dies hàbils

El Diumenge de Rams ha donat inici al programa oficial de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi 2017. Un programa més comprimit que mai a causa de les dates avançades de la Setmana Santa.

Els actes van començar el diumenge 16 amb l’acte de La Glòria, que va arrancar a les 10:00. Un fester de cadascuna de les 28 filaes alcoianes va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat al compàs dels pasdobles.

En finalitzar, al voltant de les 14:00, es va disparar la mascletá en la Plaça d’Espanya simbolitzant l’arribada pròxima de les Festes.

La Glòria Infantil va tenir lloc el dilluns 17. A les 8:30 va tenir lloc la Santa Missa en la Parròquia de Santa María en la qual els gloriers van poder rebre la Comunió.

L’acte de La Glòria va començar en el Partidor a les 12:00, finalitzant cap a les 14:00 davant l’església de Sant Jordi.

Aquesta mateixa nit de diumenge han tingut lloc les primeres Filaetes, desfilades d’esquadres de festers abillats de carrer i acompanyats de música.

Cal recordar que enguany el calendari de Filaetes compta amb tan sols cinc dies hàbils. Per açò, no se celebrarà la tradicional “Entraeta” del Diumenge de Rams en la qual habitualment són protagonistes els xiquets.

 

Font: Redacció./


upvalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *