foradia aproop

L’entraeta de Fonèvol promou la participació de la dona en la Festa

• Una ocasió perquè la gent que no pertany a una filà puga sentir el que senten els festers i les festeres. • La gent que participa a l'entraeta queda impressionada de "sentir la música a l'esquena, especialment la percussió”.

L’organització alcoiana Fonèvol ha realitzat per tercer any consecutiu la seua entraeta, a la qual, com sempre, va convidar a tot interessat a participar. Una ocasió perquè la gent que no pertany a una filà puga sentir el que senten els festers i les festeres.

Tal com comenten els membres de Fonèvol, l’experiència d’enguany ha sigut “molt agradable, tranquil·la i simpàtica. En general les persones que vénen a veure’ns ens donen suport. Enguany, com hi havia altres entradetes, el públic era heterogeni”.

La gent que participa a l’entraeta queda impressionada de sentir la música a l’esquena, especialment la percussió.

Una de les sensacions més fortes que es produeixen a l’entraeta, ens comenten des de Fonèvol, és la que experimenten “les dones que van haver d’abandonar les filaes quan van arribar a la pubertat, i que ara tenen l’ocasió de viure l’ambient fester com quan eren xicotetes”.

Per altra banda, l’entraeta és una oportunitat de reivindicar la igualtat de les dones en les festes d’una forma integrada i amable: “recordem que la reivindicació és necessària, ja que en moltes filaes no hi ha cap dona de ple dret, no deixen que s’apunten les xiquetes i castiguen a les dones pel fet de ser-ho a no tindre cap acte rellevant”.

A més Fonèvol denuncia que “pel que sembla, tampoc hi haurà cap dona en la Glòria el proper any, tot i que hi ha dones amb molta antiguitat en algunes filaes”. Per aquest motiu el seu objectiu és “que la normalitat en l’entradeta es trasllade a la festa en el futur”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *