foradia subscriutegrat

5 projectes d’investigació del Campus UPV d’Alcoi per millorar la sanitat

• El Campus d'Alcoi de la UPV treballa 5 projectes per a millorar l'àmbit sanitari. • Col·laboració engegat per la Universitat Politècnica de València (UPV), des del seu Campus de Gandia i el seu Campus d'Alcoi i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana


El Campus d’Alcoi de la UPV treballa 5 projectes per a millorar l’àmbit sanitari. Aquests 5 projectes han sigut seleccionats en la convocatòria de 2017 Polisabio, programa de col·laboració engegat per la Universitat Politècnica de València (UPV), des del seu Campus de Gandia i el seu Campus d’Alcoi i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO).

A continuació el detall dels 5 projectes:

Eliminació de fàrmacs en aigües residuals dels centres sanitaris

Aquest projecte analitzarà els compostos farmacològics que es troben en les aigües residuals que s’aboquen al clavegueram de la xarxa pública en el centre de salut La Fàbrica d’Alcoi, per a, posteriorment, detectar, de forma preventiva, els possibles problemes mediambientals que poden produir-se en les aigües d’abocament i, a continuació, procedir a reduir-los abans de l’abocament a la xarxa pública. Dirigit per la professora Rosa Vercher.

RSAArtroplastia biomecànica

La RSA és una operació quirúrgica realitzada en l’articulació del muscle per a retornar-li la seua mobilitat i funció. Els objectius d’aquest projecte són aprofitar tot el potencial que donen les proves diagnòstiques que s’han realitzat al pacient en incorporar els nostres coneixements en Enginyera Mecànica, i Biomecànica, i realitzar una planificació preoperatòria innovadora amb la incorporació de les tècniques Simulació per elements finits i impressió 3D. Dirigit pel professor V. Jesús Segui.

Diagnòstic de la diabetis gestacional a Alcoi

El tercer projecte, relatiu al diagnòstic de la diabetis gestacional a Alcoi, valorarà la conveniència i repercussió de substituir els criteris actuals de diagnòstic pels quals proposen Carpenter i Coustan i que ja han adoptat altres grups. Determinarà l’increment en la prevalença de diabetis gestacional si s’apliquen els nous criteris. Dirigit pel professor Pau Miró.

BRESTEX: tèxtils en pacients amb linfedema

El projecte BRESTEX pretén avaluar les característiques dels tèxtils que es empelan en pacients amb linfedema. En el tractament del linfedema, que en moltes ocasions desenvolupen les pacients afectades de càncer de mama, és habitual l’aplicació d’embenatges i peces de compressió. Amb el desenvolupament del projecte es pretén dissenyar tèxtils funcionals que permeten aportar major confort i protecció de la pell. Dirigit per la professora Mará Angeles Bonet, en col·laboració amb personal de l’Hospital de Sant Joan, integrat tant per especialistes en dermatologia com en rehabilitació.

Virtualold: realitat virtual terapèutica

El projecte pretén avaluar les possibilitats de la realitat virtual en la població de gent gran, amb objectiu de conéixer quines són les possibilitats d’aquesta tecnologia en aquest col·lectiu, conéixer quins elements interactius els són més adequats i quines possibles alternatives ens ofereix aquesta tecnologia en el tractament de demències i altres malalties com Alzheimer. Projecte dirigit pel professor Jordi Linares.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *