foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi presenta a Brussel·les el seu projecte ‘Smart City’

• Alcoi ha presentat a Brussel·les el seu projecte 'Smart City', que va ser seleccionat per a la iniciativa ‘Digital Cities Challenge’ de la Comissió europea • A través d’aquesta iniciativa, Alcoi té adjudicat un especialista subvencionat amb l’objectiu que assessore al llarg de l'any i mig en la digitalització de la ciutat.


Alcoi ha presentat a Brussel·les el seu projecte ‘Smart City’, que va ser seleccionat per a la iniciativa ‘Digital Cities Challenge’ de la Comissió europea. Ha sigut a càrrec del tècnic municipal responsable i del regidor d’Innovació i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia.

‘Digital Cities Challenge’ té com a objectiu ajudar a les ciutats a desenvolupar i implementar polítiques digitals destinades a empreses, treballadors i emprenedors. A través d’aquesta iniciativa, Alcoi té adjudicat un especialista subvencionat amb l’objectiu que assessore al llarg de l’any i mig en la digitalització de la ciutat.

Cal remarcar que la digitalització de les ciutats comportarà grans canvis organitzatius i socials durant les pròximes dècades.

Gomicia ha ressaltat la importància de què la ciutat estiga present en un entorn europeu “on hem arreplegat noves idees i contactes institucionals”. A més manifesta satisfacció pel fet de “comprovar que els nostres projectes són realment innovadors i els valoren molt positivament per part d’altres països europeus”.

La delegació alcoiana ha aprofitat per a reunir-se amb diferents ciutats de països com Grècia, Holanda i Irlanda així com per conéixer també els altres dos projectes espanyols seleccionats. Així mateix, ha aprofitat per a explicar altres projectes, com ‘Àgoralab’, una iniciativa que ha resultat la més votada entre els assistents.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *