lasarga ajualcoitel

El PSPV-PSOE denuncia la infrafinanciació de la Comunitat i la província per part del PP

• El PSPV-PSOE ha anunciat la presentació de resolucions en els ajuntaments de la província contra el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat • Posar fre a uns pressupostos que considera “un greuge sense precedents i un insult als interessos d'aquesta terra”. • Per a Serna “és un autèntic despropòsit que els ajuntaments de la província hagen de tenir de president de la Diputació a algú que els nega 13’7 milions d'euros

El PSPV-PSOE ha anunciat la presentació de resolucions en els ajuntaments de la província contra el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentat pel govern de Rajoy i que suposen “un greuge per a la Comunitat Valenciana i la província d’Alacant”.

Ho ha fet a través de la coordinadora dels diputats autonòmics en la província d’Alacant i secretària d’organització provincial, Toñi Serna, la qual considera fonamental la implicació dels ajuntaments en l’àmbit autonòmic i provincial per a posar fre a uns pressupostos que considera “un greuge sense precedents i un insult als interessos d’aquesta terra”.

Des de les files socialistes es denuncia el fet que la Comunitat només reba 119 euros per habitant enfront de la mitjana d’Espanya situada en 185 euros: “només rebent el que ens correspondria, hauríem d’obtenir enguany 327 milions d’euros més i en el període 2004-2017 la infrainversión supera els 5.700 milions d’euros”.

Més sagnant resulta per als socialistes les previsions per a la província d’Alacant, amb 187 milions en inversions (163 menys que en 2016), i que deixa la inversió per càpita en 96,8 euros, xifra molt allunyada de la mitjana nacional situada en 185 euros.

Davant aquesta situació, des del PSPV-PSOE consideren que totes les forces polítiques “hem de mostrar-nos a l’altura de les circumstàncies davant fets tan greus”, ha explicat Serna, per la qual cosa ha fet una crida directa als alcaldes i regidors del PP perquè “es deixen de posicions partidistes en un tema tan important com a est, tinguen altura de mires i defensen els interessos reals de la província d’Alacant”.

Respecte a la negació del Fons de Cooperació provincial per part del PP

La diputada autonòmica s’ha mostrat especialment dura amb la posició que en relació a les inversions està mantenint el PP en la província d’Alacant, i especialment el president de la Diputació, César Sánchez, que va tornar a rebutjar en el ple de la institució la participació del Fons de Cooperació Municipal.

Per a Serna és un autèntic despropòsit que els ajuntaments de la província hagen de tenir de president de la Diputació a algú que els nega 13’7 milions d’euros per a augmentar la seua autonomia financera, i que a més defensa uns pressupostos de Rajoy que limiten la recuperació econòmica i social de la província i la Comunitat.

En aquest sentit, Serna ha defensat la labor del Consell i els ajuntamentsque estan fent un treball excepcional tenint en compte les pedres en el camí que tant el PP al capdavant de la Diputació d’Alacant, com el Govern de Rajoy, estan posant dia rere dia”.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *