foradia subscriutegrat

Alcoi en quinze dies: esperant bones notícies

• Jóvens alcoians que, amb una formació superior, estan avocats, en el millor dels casos, a encadenar contractes, de tant en tant, temporals i mal pagats • En Alcoi estem esperant bones notícies. Però de moment, crec que les bones notícies no començaran fins que el PP deixe de tindre el Govern de l’Estat.

L’altre dia vaig quedar enlluernat sentint les paraules d’un gran autor espanyol, Mariano Rajoy, també conegut com el nostre President del Govern. Va dir que el seu partit treballa de valent per “donar bones notícies”. El cas és que les notícies que em dóna molta gent d’Alcoi de la seua vida laboral i econòmica no són precisament bones.

Jóvens alcoians que, amb dues carreres universitàries, un màster i realitzant un doctorat em comenten “quan acabe d’estudiar hauré d’opositar (això si trauen places del meu àmbit), perquè tindre treball avui dia és un privilegi”. Jóvens alcoians que, amb una formació superior, estan avocats, en el millor dels casos, a encadenar contractes, de tant en tant, temporals i mal pagats. Gent major de 45 anys que durant els últims anys han perdut el seu treball i viuen en l’amargor de ser conscient que possiblement ningú els podrà contractar mai més.

Quasi un terç de la població valenciana es troba en aquesta situació de risc d’exclusió social i pobresa (en molts casos hem de llevar el mot “risc”). Segons les xifres estatals, més d’un 50% dels jóvens no tenen treball.

5.629 alcoians estan aturats. A aquesta xifra oficial caldria afegir tots els aturats que, per un motiu o per un altre, no s’apunten al registre d’atur (principalment perquè el SERVEF és un servei tan deteriorat que no compleix la seua funció de promoure ocupació). Per altra banda hauríem de contar tota la gent, principalment jove i ben formada, que s’ha exiliat de la seua ciutat per a poder tindre una ocupació.

L’Ajuntament d’Alcoi comunica recentment, com si fóra una bona notícia, que Alcoi demana una subvenció per a contractar temporalment a 156 joves aturats. No és una mala notícia, però tampoc podem dir que siga bona: contractes temporals, “pa per a avui, fam per a demà”.

Els que diuen que treballen per a donar bones notícies, han reduït un 30% respecte a l’any passat el finançament de la nostra Autonomia. Han promocionat una reforma laboral que premia la temporalitat i la precarietat laboral. Han promogut un sistema fiscal regressiu que no permet repartir la riquesa de l’Estat entre els ciutadans (més aïna promou l’acumulació per despossessió). Han ofegat l’economia del carrer i han donat més ales a l’economia virtual especulativa.

En aquest context, en Alcoi estem esperant bones notícies. Però de moment, crec que les bones notícies no començaran fins que el PP deixe de tindre el Govern de l’Estat.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *