foradia cdturisme

Ajudes de l’IVACE i Conselleria d’Economia a projectes d’energies renovables

• 1,6 milions d'€ per a promoure la implantació de les energies renovables i biocarburants entre les empreses, ajuntaments i entitats del nostre territori. • Júlia Company, “la seua finalitat és facilitar la implantació d'aquest tipus de fonts d'energia en el nostre teixit empresarial, en les nostres empreses i municipis

La conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’IVACE, destinarà enguany un total d’1,6 milions d’euros per a promoure la implantació de les energies renovables i biocarburants entre les empreses, ajuntaments i entitats del nostre territori.

Així doncs, l’IVACE donarà suport amb subvencions a fons perdut de fins al 45% aquells projectes d’empreses i entitats sense ànim de lucre, que suposen la utilització dels recursos naturals.

Segons ha explicat la directora general de l’IVACE, Júlia Company, “la seua finalitat és facilitar la implantació d’aquest tipus de fonts d’energia en el nostre teixit empresarial, en les nostres empreses i municipis i d’aquesta forma augmentar la participació de les fonts d’energia no contaminants en l’estructura energètica de la Comunitat”.

El Programa d’Energies Renovables preveu donar suport a iniciatives que contemplen l’aplicació de panells solars per a la calefacció i l’aigua calenta (energia solar tèrmica). En el cas de la biomassa, seran susceptibles de ser subvencionades les iniciatives que contemplen equips per a l’aprofitament de residus forestals, agrícoles i industrials tant per a usos industrials com per a ús domèstic. Pel que es refereix als usos industrials, s’ajudaran les iniciatives que utilitzen la biomassa per a usos tèrmics.

En el cas de les aplicacions domèstiques i d’edificis, es recolzaran aquells projectes que utilitzen la biomassa per a les instal·lacions de calefacció i per a la producció d’energia tèrmica. A més, podran optar a aquestes ajudes els projectes d’aprofitament dels jaciments geotèrmics, així com el biogàs tèrmic.

Pel que es refereix als biocarburants, es recolzarà la instal·lació de sortidors en estacions de servei o per a proveïment de flotes, per al seu consum en el sector transporte, les plantes de producció de biodièsel o bioetanol a partir d’olis refinats o usats, cultius energètics o residus i també els parcs d’emmagatzematge per a la seua distribució.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *