foradia pressupostparticipatiualcoi

Andrés Puig: “el nostre interés és formar a l’alumnat per al món laboral”

• L'oferta educativa: Administració i gestió, Hotelería i turisme, Imatge personal, Informàtica i comunicacions, Sanitat, Servicis socioculturals i a la comunitat i cursos SERVEF. • “En FP el nostre interés és formar a l’alumnat per al món laboral, nosaltres intentem que la formació siga adequada a l'entorn i a les empreses.

Andrés Puig Navalón és l’actual director del CIP FP Batoi d’Alcoi. Hem parlat amb ell perquè ens informe sobre l’oferta educativa del centre, les seues novetats, els principis educatius i les eixides laborals.

EL CIP FP Batoi és un centre educatiu amb cursos de Formació Professional, però també realitza cursos del SERVEF per a desocupats. Es tracta d’un centre referència a nivell comarcal, atés que en tota la Comunitat Valenciana a soles n’hi ha 15 com aquest.

El centre està format per vora 115 professors i més de 1.500 alumnes que es reparteixen en 22 cicles, tant mitjans com superiors, de 6 famílies professionals diferents: Administració i gestió, Hotelería i turisme, Imatge personal, Informàtica i comunicacions, Sanitat i Servicis socioculturals i a la comunitat.

Com a novetat per al curs vinent està el cicle mitjà de Farmàcia i parafarmàcia. I cal ressenyar que alguns cicles són presencials, però altres, per a compatibilitzar el temps de vida o treball, són semipresencials.

Els alumnes que vulguen també poden accedir als cursos que es gestionen mitjançant el SERVEF (a condició que estiguen apuntats al SERVEF), que enguany són tres: Dinamització d’activitats de temps lliure infantil i juvenil, Operacions de gravació i tractament de dades i documents i Serveis per al control de plagues.

En FP el nostre interés és formar a l’alumnat per al món laboral, nosaltres intentem que la formació siga adequada a l’entorn i a les empreses. Tenim un contacte amb elles prou fluït perquè els nostres alumnes de segon curs realitzen tres mesos de pràctiques empresarials. I a partir d’ací ens adaptem a l’entorn”, comenta Andrés.

Intentem que els alumnes es busquen l’empresa de pràctiques prop de sa casa o li la busquem nosaltres, per si viuen en Castalla, per exemple, no hagen de vindre a Alcoi cada dia“.

La inserció laboral és prou elevada: molts dels alumnes que fan les pràctiques es queden en l’empresa. Per exemple, “set de deu alumnes queden integrats en el món laboral de l’àmbit de Salut ambiental. Tenim alumnes en Germaine de Capuccini l’Escaleta, en l’Hospital Verge dels Lliris, Aitex…

Volem potenciar que tot el món tinga la possibilitat de realitzar les pràctiques a l’estranger”, per aquest motiu, altre distintiu del CIP FP Batoi és el servei de pràctiques en l’estranger finançades 100% per les beques ERASMUS: “som el segon CIP de la Comunitat Valenciana que enviem més alumnes a l’estranger”.

Aquesta és una opció perquè els alumnes passen cinc setmanes realitzant pràctiques en Itàlia, França o Irlanda: “es tracta d’una experiència a nivell de vida, de formació i de maduresa molt important”.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *