foradia subscriutegrat

Àmplia participació en les III Jornades Científiques del Parc de la Font Roja

• La valoració de les jornades resulta positiva: “van contribuir a la difusió del coneixement científic generat al Parc Natural, aspecte aquest fonamental a l'hora de conformar les estratègies de la seua gestió •

Les III Jornades Científiques del Parc de la Font Roja han estat celebrades davant una àmplia participació. Segons els organitzadors (Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Mitjà Rural, la Universitat d’Alacant, la Fundació CAM, l’Ajuntament d’Alcoi i l’Ajuntament d’Ibi): “han complert satisfactòriament la seua funció que és la de potenciar l’intercanvi de coneixement entre els diferents investigadors que desenvolupen la seua activitat en l’àmbit del Parc Natural”.

Es van iniciar el divendres 3 de novembre amb la inauguració per part de les autoritats presents en l’acte i la presentació pel Director-Conservador del Parc Natural de l’edició extraordinària de la Revista Iberis, que es recupera després de llargs anys sense publicar-se, gràcies especialment al patrocini dels Ajuntaments d’Alcoi i Ibi.

Tot seguit es va realitzar una conferència a càrrec de Jorge Cassinello, científic pertanyent a l’Estació Científica Zones Àrides del CSIC, que va abordar el tema de les espècies exòtiques i invasores, amb especial referència al cas de l’arruí, que té una incidència directa al parc natural, aportant una visió nova d’aquesta complexa problemàtica.

En la jornada del dissabte van destacar les aportacions de botànics de reconegut prestigi com Emilio Laguna i Lluís Serra, que van fer aportacions respecte a l’estudi de la flora del parc natural, a la qual es van unir altres aportacions de gran interés realitzades per diversos investigadors que desenvolupen la seua activitat al parc i que van versar sobre diferents camps de coneixement: fauna, flora, ecologia i patrimoni cultural.

La conferència convidada d’aquesta jornada va ser a càrrec de Jordi Vayreda, del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta va versar sobre la incidència dels processos de Canvi Climàtic en els Boscos Mediterranis, resultant de gran interés per tractar-se d’una problemàtica candent que condiciona la viabilitat futura dels nostres boscos i obliga a reformular les estratègies de gestió dels espais naturals amb la finalitat d’adaptar-se a aquest nou context.

La jornada del diumenge es va dedicar a una visita de camp a la zona del Barranc dels Molins, en terme d’Ibi.

Així doncs, la valoració de les jornades resulta positiva: “van contribuir a la difusió del coneixement científic generat al Parc Natural, aspecte aquest fonamental a l’hora de conformar les estratègies de la seua gestió, la qual cosa redundarà en una millor conservació dels valors d’aquest emblemàtic espai natural”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *