foradia subscriutegrat

L’Institut Valencià de Finances presenta línies d’ajuda al sector turístic

• L'Institut Valencià de Finances destinarà enguany 50 milions d'euros per als sectors productius valencians, entre ells el turístic. • Els instruments de finançament proposats des del IVF per a les empreses turístiques valencianes depén de la grandària de les mateixes (autònoms, microempreses, pimes i grans empreses).

La Comunitat Valenciana presenta la nova estratègia del Govern valencià per al finançament de les empreses. L’Institut Valencià de Finances destinarà enguany 50 milions d’euros, en forma de subvencions a préstecs i préstecs participatius per als sectors productius valencians, entre ells el turístic.

Manuel Illueca, director de l’Institut Valencià de Finances, ha explicat que el IVF ha engegat aquestes ajudes amb la finalitat de corregir fallades de mercat en la prestació de serveis financers, canalitzar l’oferta pública de finançament cap a projectes de la Comunitat Valenciana i afavorir la utilització del crèdit com a eina política amb fons reemborsables en lloc de subvencions. Illueca ha destacat “el marcat caràcter social d’aquestes ajudes“.

Els instruments de finançament proposats des del IVF per a les empreses turístiques valencianes depén de la grandària de les mateixes (autònoms, microempreses, pimes i grans empreses) i van des de microcrèdits a préstecs participatius i préstecs ordinaris.

En aquest sentit, les característiques del finançament són préstecs amb terminis d’amortització fins a quinze anys i manques de fins a tres per a retornar el principal, donar solucions financeres a mesura en funció del pla de negoci i del projecte a finançar amb la possibilitat de cofinançament amb altres entitats bancàries.

Els préstecs ordinaris poden aconseguir fins a 5 milions d’euros (el 75% de la inversió). La línia de préstecs amb aval oscil·la entre els 12.000 i 350.000 euros. I la de préstecs participatius per a innovació va dels 25.000 als 150.000 euros.

El director d’Estratègia Territorial de l’Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert, ha explicat que “a Benidorm comença un periple que ens portarà per tot el territori valencià per a explicar les ajudes del IVF al sector turístic de la Comunitat, un dels sectors productius més importants per a l’economia valenciana“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *