foradia ivace

El Consorci de les Comarques Centrals presenta projectes estratègics de desenvolupament

• El Consorci de les Comarques Centrals ha presentat el Pla de Dinamització de Projectes Estratègics per al desenvolupament socioeconòmic de la Regió • Línies d'actuació a desplegar pel Consorci durant els pròxims anys al voltant dels eixos estratègics de: Indústria, Turisme, Comerç, Innovació i Sostenibilitat i Medi Ambient.

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes ha presentat el seu Pla de Dinamització de Projectes Estratègics com a clau fonamental per al desenvolupament socioeconòmic de la Regió. S’ha presentat el Full de Ruta amb els projectes estratègics sobre els quals el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, que abasta huit comarques i més de 500.000 habitants, centrarà les seues actuacions durant els anys vinents.

L’objectiu del projecte és definir, de manera conjunta i participativa, les línies d’actuació a desplegar pel Consorci durant els pròxims anys al voltant dels eixos estratègics de: Indústria, Turisme, Comerç, Innovació i Sostenibilitat i Medi Ambient.

  • Pel que fa a la indústria, els reptes identificats van ser dos: promoure la indústria 4.0 en comarques centrals, promovent el mercat intern a la comarca de serveis avançats, plantejant accions tant per identificar i generar una base de dades d’empreses de serveis avançats de la regió, com per fomentar l’ús de serveis avançats per part de la resta d’empreses; i la readequació dels polígons industrials, amb una regeneració del parc industrial urbà.
  • El principal repte en l’àmbit turístic és complementar els recursos i potencialitats de les Comarques Centrals Valencianes dissenyant un itinerari turístic propi. Per donar resposta a aquest repte territorial, es posaran en marxa els següents projectes: Experiència gurmet 10 i turisme esportiu de muntanya.
  • Pel que fa al comerç, centrant-se en excelentizar als comerços de la zona per donar resposta a les cada vegada més exigents necessitats del client, en un món cada vegada més global i canviant. En aquest sentit, es treballarà en dos vessants: Canvia que estàs en xarxa! i conveni amb Caixa Ontinyent.
  • A l’eix mediambiental els principals reptes són promoure la creació d’empreses mediambientals i fomentar la creació de corredors verds. Per a això, s’han proposat la creació d’un viver d’empreses especialitzades en medi ambient i d’un pla de corredors verds.
  • Finalment respecte a l’eix d’innovació, transversal a la resta d’eixos, s’han considerat com a principal desafiament a abordar la creació i desenvolupament d’espais d’innovació en Comarques Centrals Valencianes. Aquest repte s’abordarà a través de tres projectes clau que permetran al seu torn seguir fomentant la innovació a tots els nivells: Xarxa INNOVA CCV: creació d’espais de desenvolupament i banc de bones pràctiques en matèria d’innovació municipal, creació d’una oficina de projectes europeus CCV i la promoció de la transferència de coneixements dels instituts tecnològics a les empreses.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *