foradia ivace

Benilloba tanca 2016 amb superàvit i aprova nous pressupostos

• L’Ajuntament de Benilloba ha aprovat els pressupostos per a l’any 2017 amb un increment de l’1 per cent respecte a l’any anterior • L’Ajuntament ha explicat a la seua població en una assemblea oberta l’estat dels comptes del municipi.

L’Ajuntament de Benilloba ha aprovat els pressupostos per a l’any 2017 amb un increment de l’1 per cent respecte a l’any anterior, per un import de 533 euros amb el vot favorable de tots els regidors presents en el Ple (els quatre de Compromís i la representant del Partit Socialista).

El pressupost contempla un capítol d’inversions per al present any amb diferents actuacions adreçades a l’adequació i millora de les instal·lacions del cementeri, el parc de les Moreres, zona esportiva o intervencions hidràuliques.

A més, a través d’altres inversions en el municipi estan previstes actuacions de millora en diferents camins del terme municipal, les obres per a reparar defectes d’origen en l’Auditori o la recuperació de les casetes dels mestres, entre altres.

L’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert, destaca que es tracta d’uns comptes “que s’ajusten molt a la realitat i que van en la línia de contenció de la despesa de l’any anterior i que ens permetran continuar sanejant les arques públiques de Benilloba”.

En aquesta mateixa línia, la primera edil ha assegurat queen els dos anys que portem en el govern hem pogut pagar bona part del deute gràcies que ens hem posat com a màxima no gastar més del que tenim, incloent-hi en el pressupost factures que ja es devien, en alguns casos des de l’any 2008 i començant per aquelles que corresponien a autònoms o xicotetes empreses”.

Estat de comptes i assemblea oberta

L’Ajuntament ha explicat a la seua població en una assemblea oberta l’estat dels comptes del municipi.

La situació econòmica de Benilloba tanca l’any 2016 amb un superàvit de 102.655 euros i amb un romanent de tresoreria en positiu de 13.992 euros, “una fita important –segons l’edil-, ja que l’any passat el vam tancar en negatiu per més de 76.000 euros”, afirma el portaveu de Govern, Germán González.

A finals del 2016, el deute del municipi era de 183.310 euros –l’any anterior era de 308.272 euros-, una realitat que a data de hui “encara és molt millor, ja que hem pogut fer front a part d’eixe deute en el temps que portem d’any i això ho vorem reflectit en els comptes del pròxim exercici”.

L’Ajuntament també compta amb un total de quatre crèdits bancaris demanats per fer front al pagament de factures pendents entre 2009 i 2014 per un import de 308.201 euros, del quals resten per pagar 162.000 euros i que suposen uns interessos anuals per a les arques de Benilloba de 6.630 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *