foradia subscriutegrat

Obertes les ajudes de l’IVACE per promocionar l’autoconsum elèctric

• L'IVACE concedirà préstecs a interès 0% per a projectes de sistemes d'autoconsum elèctric. • L'objectiu és facilitar la incorporació d'aquest tipus de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori

Obert el termini per a sol·licitar ajudes per a la implantació d’instal·lacions de l’autoconsum, dirigides a empreses i entitats de la Comunitat, des del 10 de juliol fins al 15 de setembre, per part de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

L’IVACE concedirà préstecs a interès 0% per a projectes de sistemes d’autoconsum elèctric. El pressupost inicial ascendeix a 2,4 milions d’euros.

Els préstecs es retornaran fins en 10 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà ascendir fins als 300.000 euros.

L’objectiu és facilitar la incorporació d’aquest tipus de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

Un altre aspecte que cal destacar és que com a mostra de suport a la indústria local, l’IVACE solament finançarà les instal·lacions els equips principals de les quals estan fabricats en la Unió Europea.

El finançament cobrirà, a més, tots els costos de redacció de projecte, seguretat i salut i de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions. Els beneficiaris disposaran fins a l’1 de juny de 2018 per a executar i inscriure les instal·lacions en el corresponent registre.

Aquest Pla, tal com ha subratllat el conseller Rafa Climent, “és conseqüència de la nostra aposta per l’autoconsum com a peça fonamental del nou model energètic que estem impulsant”. Amb el Pla AutoconsumE+ volem enviar un clar senyal a tota la societat valenciana; l’autoconsum és possible i aquest Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits” .

Aquesta fórmula de finançament, totalment bonificat, facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la mateixa instal·lació genera. Aquesta modalitat de suport públic és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut.

Cal destacar, igualment, que es donarà suport a les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

Impuls de l’autoconsum en els habitatges particulars

Junt aquesta nova línia, cal recordar que també hi ha ajudes per a l’impuls de l’autoconsumo en els habitatges particulars. Així, el Pla AutoconsumE+ estableix deduccions fiscals del 20% en el tram autonòmic, en vigor des del passat 1 de gener de 2017 i que podran deduir-se en la campanya de la renda de l’any 2018.

La base màxima de deducció és de 8.000 euros i no s’estableixen límits màxims en les bases de tributació a l’hora de determinar l’import de la deducció, a més de posseir altres avantatges que la fan molt versàtil quant a la seua aplicació.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *