foradia subscriutegrat

Escola Valenciana afirma que “el PP prefereix un alumnat monolingüe”

• El Decret és “plenament respectuós amb la diversitat lingüística del país Valencià" • "Es nota un atac a totes les mesures per avançar vers la normalització del valencià en tots els àmbits"

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, defensa el Decret de Plurilingüisme Dinàmic, després el TSJ haja anul·lat la disposició addicional cinquena.

Escola Valenciana ha recordat que el Ministeri d’Educació i Cultura va acceptar que el Decret de Plurilingüisme complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià. El Decret ha passat internament tots els informes corresponents, inclòs el del Jurídic Consultiu.

En paraules de Moreno, el Decret ésplenament respectuós amb la diversitat lingüística del país Valencià i, per aquesta raó, promou l’adquisició equilibrada de les dues llengües cooficials i una llengua estrangera, a més d’estipular un termini acceptable perquè tots els centres educatius puguen arribar al nivell òptim, l’Avançat, i preveu la dotació de recursos humans i econòmics a les escoles que ho sol·liciten”.

Per a Escola Valenciana el nou Decret “trenca amb la discriminació perquè afavoreix l’aprenentatge de llengües en condicions d’igualtat a tots els centres educatius radicats en el País Valencià, siguen històricament castellanoparlants o valencianoparlants. El tractament de les llengües en la normativa compensa el desequilibri que arrosseguem des de la LUEV. Ara tenim l’oportunitat d’afavorir la normalització de la llengua al sistema educatiu, tenim la possibilitat de formar l’alumnat en tres llengües i, per raons ideològiques, basades en prejudicis més que en criteris pedagògics, l’alumnat ha de continuar amb la marginació perquè el PP prefereix un alumnat monolingüe”.

En aquesta línia, Escola Valenciana ha assenyalat que l’itinerari triat per les Comunitats Educatives dels Centres Educatius d’Infantil i Primària de tot el territori fou el resultat d’un ampli consens adaptat a cada context. Vora el 54% dels centres educatius de tot el País Valencià han triat els nivells avançats, els considerats com a òptims per la Comissió d’Educació d’Escola Valenciana.

Per altra banda cal destacar a altres entitats que avalen la legalitat del Decret: l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, les Unitats d’Educació Multilingüe de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d’Alacant, l’STEPV i l’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària del País Valencià. Són alguns exemples d’entitats que han exposat el rigor i la solvència del Decret, a més de defensar la seua legalitat en tots els aspectes.

Escola Valenciana conclou queel Decret no atenta sobre cap dret fonamental de les persones, com ja va exposar la Fiscalia. Darrerament, es nota un atac a totes les mesures per avançar vers la normalització del valencià en tots els àmbits. Sembla que a un estat democràtic la separació de poders no existeix”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *