foradia camaraalcoi

Ester Vizcarra publica la biografia novel·lada de Joan Valls

• En aquesta edició, el públic pot conéixer no només la vida de l'alcoià Joan Valls sinó aspectes i detalls que expliquen la seua obra. • El llibre es presentarà al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi el dia 14 de setembre

El poeta alcoià Joan Valls és un dels més significatius del segle xx, no només perquè va estar entre els pioners a publicar poesia en valencià, en plena postguerra, i per haver defensat sempre la unitat de la llengua, sinó per la qualitat, extensió i diversitat de la seua obra.

La periodista Ester Vizcarra ha realitzat una biografia novel·lada sobre el poeta. En aquesta, el públic pot conéixer no només la vida de l’alcoià Joan Valls sinó aspectes i detalls que expliquen la seua obra.

En l’edició del llibre, “Enterreu-me en batí i en sabatilles. Biografia novel·lada de Joan Valls i Jordà”, s’hi descriuen les etapes de la vida de Joan Valls i Jordà. A la reflexió introspectiva sobre la naturalesa humana se sumen cançons, poemes satírics, epitafis, teatre en vers…

La novel·la reconstrueix diferents episodis de la infància, joventut i maduresa de Joan Valls que ajuden a comprendre millor el personatge. Els fets clau es mesclen amb la quotidianitat i una particular visió de la societat, carregada d’enginy, tot immers dins d’un entorn canviant descrit a pinzellades, sense entrar en els fets històrics, només esbossant l’escenari dels complicats temps que li va tocar viure al poeta d’Alcoi: República, Guerra Civil, Franquisme, Transició i Democràcia.

El llibre es presentarà al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi el dia 14 de setembre i comptarà amb la presència de Raül Llopis, regidor de Cultura d’Alcoi; Francesc Gisbert, president de la Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat; Mercè Climent, escriptora alcoiana i editora de Lletra Impresa edicions, i Ester Vizcarra, autora del llibre. Els assistents, a més, podran gaudir d’alguns poemes de Joan Valls musicats per Sofia Moltó i Josep Maria Gadea.

Finalment, informar que l’edició ha estat possible gràcies al patrocini i el suport de l’Ajuntament d’Alcoi i de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-el Comtat (Escola Valenciana) i ha anat a càrrec de l’editorial valenciana Lletra Impresa Edicions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *