foradia subscriutegrat

Transcendeix l’acudit de Sedano banalitzant la violació

• Anys arrere no haguera provocat tanta repercussió, però avui dia la societat assumeix que el masclisme és un problema greu contra el qual cal lluitar des de l’arrel, la cultura. • "Li demanem a Sedano que per dignitat i coherència, dimitisca"

El passat 27 de juliol l’ara Portaveu de Ciudadanos i antic Alcalde d’Alcoi Jorge Sedano, realitzava un comentari al Plenari banalitzant les violències masclistes. Un acudit en el qual explicava que una dona es queixava d’haver sigut violada, a la que una altra persona li contestava: “¡de eso hace cien años!”; i ella responia: “pero es que me gusta recordarlo”.

Aquest fet ha transcendit a mitjans de comunicació d’àmbit estatal, com ara eldiario.es o la Cadena Ser. Un acudit d’aquest tipus quinze anys arrere no haguera provocat tanta repercussió, però avui dia la societat assumeix que el masclisme és un problema greu contra el qual cal lluitar des de l’arrel, la cultura.

El comentari va tindre lloc en un debat sobre la proposta de Guanyar Alcoi de convocar una consulta popular per a determinar a llarg termini les dates de les festes de Moros i Cristians, la qual cosa es va prendre com una recriminació per part dels regidors de Guanyar Alcoi Estefania Blanes i Cristian Santiago.

Els regidors van demanar a Sedano automàticament que rectificara el comentari, fet que no es va produir. També van demanar a l’alcalde, Toni Francés, que cridara a l’ordre al regidor, fet que tampoc es va produir.

Estefania Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi, considera “vergonyosa aquesta situació en la qual s’ha vist involucrada la ciutat d’Alcoi i considera que “aquesta persona (Sedano) està incapacitada per ser un representant polític d’una societat plural, avançada i feminista“.

La portaveu assenyala que Jorge Sedano, encara que ell no ho crega, ha realitzat un comentari greu, banalitzant les violències masclistes i, concretament, les violacions. El senyor Sedano no li donarà gens d’importància, però a l’Estat espanyol es realitzen més de mil violacions a l’any, és a dir, més de 3 cada dia. Com que ha demostrat de forma reiterada la seua incapacitat per comprendre la gravetat i la perillositat que constitueix el masclisme en aquesta societat, li demanem que per dignitat i coherència, dimitisca.

Des de Guanyar també denuncien a l’alcalde d’Alcoi, “responsable per omissió d’aquest comportament”, “no gosa censurar aquests comentaris del seu màxim aliat per mantenir assegurada la seua estabilitat política”. Per aquest motiu reivindiquen que demane perdó per la seua tebiesa calculada o el seu silenci demostrarà que els seus interessos personals estan per damunt dels d’Alcoi, com ja ha passat anteriorment. És gravíssim que l’Alcalde, suposadament membre d’un partit feminista, no ha condemnat aquestes paraules i s’ha dedicat a amagar-se. És autènticament vergonyosa aquesta actitud.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *