foradia pressupostparticipatiualcoi

Recuperar els 23.000 llocs de treball perduts de l’Administració valenciana

• S'han perdut vora 23.000 llocs de treball en les Administracions Públiques del País Valencià des de 2010 • CCOO PV ha presentat la campanya “Recuperem l'arrabassat!” amb l'objectiu de defensar els serveis públics, els drets laborals i reivindicar la recuperació de l'ocupació pública


S’han perdut vora 23.000 llocs de treball en les Administracions Públiques del País Valencià des de 2010, la qual cosa repercuteix directament en la qualitat dels serveis públics i en un augment de la desocupació. Així ho denuncia CCOO PV, qui assenyala que en les administracions locals i en les universitats públiques, el nombre d’empleats i empleades superava els 244.000 i el gener de 2017, es va reduir aproximadament a 222.000 persones.

CCOO PV ha presentat la campanya “Recuperem l’arrabassat!” amb l’objectiu de defensar els serveis públics, els drets laborals i reivindicar la recuperació de l’ocupació pública, així com el poder adquisitiu dels seus treballadors i treballadores perdut, que ha sigut entre el 12 i el 21%.

Campanya “Recuperem l’arrabassat!”

La campanya “Recuperem l’arrabassat” se centra en quatre blocs: ocupació, salaris, negociació col·lectiva i defensa dels serveis públics.

En matèria salarial, les empleades i empleats públics han perdut entre el 12 i el 21% de poder adquisitiu. Des de CCOO consideren necessari establir increments salarials per sobre de l’IPC real.

L’Àrea Pública de CCOO exigeix al Govern la reactivació de tots els espais de negociació en les diferents administracions i el desenvolupament de l’Estatut Bàsic d’Ocupació Pública, començant per la recuperació del dret a la negociació col·lectiva, eliminant la normativa bàsica que impedeix a la resta d’administracions establir drets en matèries tan sensibles com a millores en la jornada, salut laboral, conciliació, formació, acció social o aconseguir el 100% de prestacions per Incapacitat Temporal. Per al sindicat és un objectiu central l’extensió de les 35 hores de jornada laboral, per la millora de creació d’ocupació i dret a la conciliació.

Quant als serveis públics, cal posar fre a la privatització i revertir a la gestió directa d’aquells que siguen susceptibles d’això, com a única garantia perquè es complisca el paper d’universalitat i equitat en el sistema.

CCOO estendrà aquesta campanya informativa als centres de treball i reunions institucionals per aconseguir acords. D’aquesta forma, aquesta organització emplaça al Govern perquè els PGE arrepleguen les seues reivindicacions i no descarta futures mobilitzacions.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *