foradia subscriutegrat

Un 75% de participació en la vaga del tèxtil en reivindicació d’un salari de 14.000 € anuals

• En la seua majoria són treballadors de les comarques centrals, on la indústria tèxtil té una implantació del 70% del sector de tota l'autonomia • La reivindicació és la d'un salari de 14.000 euros anuals per als treballadors

Un 75% de participació en la vaga del sector tèxtil. Aquesta és la xifra que calcula el sindicat organitzador, CCOO: unes 15.000 persones de les 20.000 que treballen en el la indústria tèxtil en el territori del País Valencià.

En la seua majoria són treballadors de les comarques centrals, on la indústria tèxtil té una implantació del 70% del sector de tota l’autonomia, i per tant resulta determinant per a l’economia de moltes famílies, que han patit els efectes devastadors de la crisi. No obstant això, la vaga és de caràcter estatal, afectant un total de més de 90.000 treballadors i a 6.300.

La reivindicació és la d’un salari de 14.000 euros anuals per als treballadors, que, després d’anys de contenció salarial, estan veient com les empreses estan augmentant els seus guanys: “un sector en creixement que ha generat més de 900 milions d’exportacions en 2017 no pot mantenir salaris per sota dels 14.000 euros”, afirmen des de CCOO.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *