lasarga ajualcoitel

Pacte Valencià contra la Violència Masclista, “un conflicte social i no com un fet domèstic”

• Un total de 4.151 persones i 296 entitats s'han unit ja al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista • "Una oportunitat per a enderrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic”

Un total de 4.151 persones i 296 entitats s’han unit ja al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista a través de la pàgina web que es va engegar fa uns dies coincidint amb la signatura d’aquest acord, en el qual institucions públiques i societat civil han treballat conjuntament per a evidenciar la unitat de tota la ciutadania enfront dels agressors.

Aquest és el primer acord d’Espanya en el qual el compromís s’adquireix de forma coordinada pel conjunt de la societat i no és únicament un mandat governamental. Tal com es diu al manifest, es tracta “d’una oportunitat per a enderrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic”.

En aquest pacte s’arrepleguen 293 mesures amb les quals es pretén visibilitzar la violència contra les dones “com un conflicte social i no com un fet domèstic, equiparant-ho a situacions com les ocasionades pels atacs terroristes“, ha indicat la vicepresidenta Mónica Oltra.

Així mateix,el pacte proposa el compromís d’accions per a fomentar la igualtat en les relacions diàries i per a recolzar a les víctimes de la violència masclista, fins i tot proposades per a consumir de forma coherent amb la igualtat i transmetre valors igualitaris a les xiquetes i xiquets.

Mónica Oltra ha precisat que ara l’objectiu és “aconseguir que tota la ciutadania, tant l’organitzada com cada persona a títol personal, s’adherisca a aquest acord”, perquè la igualtat real entre homes i dones s’ha de construir amb un “compromís institucional i social, situant el problema de la desigualtat com un problema social estructural”.

Ha subratllat que és una aposta perla intel·ligència col·lectiva i l’empatia contra la violència masclista i les desigualtats, una suma de compromisos i voluntats, de mesures i accions concretes a la qual cadascuna de les persones i institucions intervinents ens comprometem a desenvolupar per a erradicar totes les formes de violència cap a les dones“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *