foradia subscriutegrat

Alcoi s’expressa contra la repressió a Catalunya

• La Plaça d’Espanya d’Alcoi ha tornat a ser l’espai de solidaritat amb Catalunya. Desenes de persones s’han concentrat per a rebutjar l’agressió policial que van patir vora 800 catalans i catalanes, entre ells gent gran, que s’expressaven al carrer de manera pacífica.

La Plaça d’Espanya d’Alcoi ha tornat a ser l’espai de solidaritat amb Catalunya. Desenes de persones s’han concentrat per a rebutjar l’agressió policial que van patir vora 800 catalans i catalanes, entre ells gent gran, que s’expressaven al carrer de manera pacífica.

Des d’EUPV Alcoi van fer públic un comunicat durant la vesprada de l’1 d’Octubre condemnant la “intolerable agressió policial a la ciutadania”, i convocant a la concentració alcoiana “en defensa de la democràcia, en solidaritat amb el poble germà de Catalunya i la repressió policial de l’Estat Espanyol”.

Compromís Alcoi també va condemnarenèrgicament l’ús desproporcionat i indiscriminat de la força per part de l’Estat sobre la ciutadania de Catalunya. Demanem que l’ús de la força policial no tornen a repetir-se i volem manifestar la nostra solidaritat amb els catalans i les catalanes que hui han volgut expressar-se per mitjà de les urnes. La solució a la qüestió catalana només podrà ser política, pacífica i democràtica”.

I Guanyar, per la seua banda, des de la Plaça d’Espanya va comunicar la “solidaritat amb el poble català que ha patit hui la violència i les càrregues policials i, per descomptat, mostrant tot el rebuig a un Govern de dreta reaccionària incapaç de donar solució a problemes i qüestions polítiques mitjançant el diàleg”.

Des del punt de vista d’EUPV, la repressió policial posa en evidència que “el règim del 78 ha quedat totalment obsolet i inservible per garantir els drets més bàsics d’una democràcia”. Per aquest motiu “cal una ruptura democràtica amb aquestes estructures de poder que, hui més manifestament que mai, perpetuen el franquisme”.

I per a fer-ho, proposen demanar les responsabilitats i dimissions de qui “ha defugit qualsevol intent de diàleg i han respost la democràcia amb repressió violenta”: “el govern de Mariano Rajoy, el ministre d’interior Juan Ignacio Zoido i el delegat del govern a Catalunya Enric Milló”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *