foradia mediambient

Alcoi participarà en la manifestació “Contra el feixisme i per les llibertats”

• La impunitat amb la qual la ultradreta va insultar i vexar (“puta, guarra, golfa o gorda”), amenaçar ("¡os vamos a matar!”) i agredir físicament a persones pacífiques resulta alarmant • Des d’Alcoi eixirà un autobús organitzat per la plataforma Crida Contra el Racisme.

El feixisme es va fer brutalment visible el passat 9 d’octubre a la manifestació per la diada nacional del País Valencià, convocada cada any des de 1977, on centenars de persones, liderades per grups d’extrema dreta com Yomus o España2000, van participar d’agressions físiques o verbals contra els manifestants.

La impunitat amb la qual la ultradreta va insultar (“puta, guarra”), amenaçar (“¡os vamos a matar!”) i agredir físicament a persones pacífiques resulta alarmant. I tal com indiquen des del moviment València contra el Feixisme i les Llibertats, aquests fets no hagueren sigut possibles sense “la complicitat d’un Estat i dels seus cossos policials, així com de determinats mitjans de comunicació”.

En resposta a aquests fets i al ressorgiment de la ultradreta, més de 200 entitats han convocat per al dissabte 28 d’octubre la manifestació “Contra el feixisme i per les llibertats”. Entre elles, la Plataforma per la Llengua, la Intersindical Valenciana, l’STEPV, Acció Cultural, la Coordinadora per l’Ensenyament, Podem i Guanyar Alcoi.

Des d’Alcoi eixirà un autobús organitzat per la plataforma Crida Contra el Racisme, des d’on comuniquen que “ara més que mai, necessitem prendre tots i totes partit al costat de la democràcia i les llibertats. Perquè hem de fer valdre que som majoria les persones que rebutgem als intolerants i les seues idees”.

Des de l’organització comuniquen que “aquesta convocatòria és només un ‘punt de partida’, un ‘prou’ i un ‘recuperem els carrers’. Perquè l’antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *