foradia barnasants

José comprarà fruita i torrons, entre altres, a la Fira de Cocentaina

• Els dies de celebració de la Fira signifiquen una ajuda econòmica per al poble, “sobretot per al comerç i l’hostaleria”. • El que més li agrada a José de la Fira Tots Sants de Cocentaina, i el que li fa tornar, any rere any, és l’ambient dels carrers.

Entre els dies 1 i 5 de novembre, Cocentaina es disfressa de fira medieval per a rememorar els seus orígens i recuperar les tradicions que li caracteritzen. Rius de persones ompliran com cada any els carrers del poble gaudint de l’oferta comercial cultural i d’oci prevista per a aquesta 671a edició, que ja són anys (de fet, es reconeix com la segona fira més antiga d’Espanya).

5 dies d’activitats d’oci i cultura per a tots els públics, gastronomia genuïna, articles i productes especialitzats de tots els sectors… No n’hi ha excusa per a avorrir-se, i menys quan any rere any els encarregats de la Fira treballen amb l’objectiu de millorar la qualitat de tots els serveis i oferir un espai on no falte res.

Volem conéixer l’opinió d’algunes veïnes i veïns del poble respecte a aquest esdeveniment únic. A continuació, José:

 

José és alcoià de naixement, però en aquests moments està vivint en el poble de Cocentaina. Ja són molts els anys que José visita la Fira Tots Sants. El que més li agrada de la Fira, i el que li fa tornar, any rere any, és l’ambient dels carrers.

Per altra banda, José reconeix que sempre que té l’ocasió es nodreix de productes naturals i artesanals presents en la Fira, en concret li agrada la fruita i els torrons.

Hi ha qui diu que els dies de Fira suposen una saturació una saturació del poble, que es veu ple de cotxes, parades i de gent. Per a José, això no és problema, ja que són més els seus avantatges que els inconvenients: des del seu punt de vista, els dies de celebració de la Fira signifiquen una ajuda econòmica per al poble, “sobretot per al comerç i l’hostaleria”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *