foradia subscriutegrat

Mario Mira: “És un reconeixement per la seua trajectòria artística, és una qüestió de justícia”

L’alcalde d’Alcoi ha anunciat la proposta d’atorgar a Antoni Miró la Medalla d’Or d’Alcoi i donar-li el reconeixement de Fill Predilecte de la ciutat. Mario Mira és una de les persones que més coneixen la seua trajectòria i obra, i ha volgut opinar sobre aquest homenatge al pintor i artista alcoià

L’Ajuntament d’Otos té un gran vincle amb Antoni Miró, i per tal de conéixer d’on ve aquesta relació, hem parlat amb el seu alcalde, Mario Mira: “Tot va nàixer en l’any 2004, quan es va iniciar el projecte de la ‘Ruta dels Rellotges de Sol’. L’Ajuntament va demanar la col·laboració d’artistes de renom de tot el País Valencià, com Arcadi Blasco, Andreu Alfaro, o Joan Olivares, i també es va pensar en ell. Quan li vam presentar el projecte li va encantar, i ell va ser l’encarregat de fer el rellotge que du com a nom ‘Rellotge Bicicleta’. A partir d’aquest moment, es va crear aquest vincle entre Otos i Toni Miró, quan estava Emili Mira d’alcalde, i Tino Pla com a regidor, que ara ell es l’actual director de l’obra de Miró ací en Otos. Després d’anys d’amistat, en 2012, es va inaugurar la primera exposició al Palau, a l’Ajuntament, i ens va donar una de les seues sèries, ‘Ciutats’. Com aquesta relació amb Antoni Miró va continuar el van anomenar Fill Adoptiu d’Otos“.

I és que aquesta xicoteta localitat segons ens ha explicat Mario Mira, actualment disposa de 25 obres de la sèrie ‘Ciutats’, ha donat 12 escultures i 70 gravats, repartits per tot l’edifici consistorial que des de l’arribada de Toni Miró a Otos es va convertir en el seu particular museu. “Tot està per l’edifici de l’Ajuntament. I a més, tenim una exposició temporal d’ell, que va canviant cada dos anys. En octubre s’inaugurarà una nova. Ell és el que decideix quines obres exposa en aquesta mostra temporal i quines són les que pensa que són les que millor s’adapten al poble”, i afegeix que: “Per al poble d’Otos tindre la seua col·lecció permanent, i la temporal, en un poble tan xicotet, ens dona prestigi”.

L’alcalde d’Otos també explica que per a la localitat és molt important formar part des de l’any 2015 de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, un dels màxims reconeixements acadèmics, ja que gràcies a ser part d’aquesta institució poden estar més a prop del món de l’art i la cultura. En aquesta Càtedra, Otos treballa de la mà de la Universitat d’Alacant i de l’Ajuntament d’Alcoi per a propiciar l’encontre, el diàleg, la reflexió i la comunicació entre artistes, i es potencia la investigació entre diferents generacions d’artistes.

Pel reconeixement que vol fer-se en Alcoi, Mario Mira opina que: “És un reconeixement per la seua trajectòria artística, que és molt important i rellevant, és a dir, és una qüestió de justícia”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *