foradia subscriutegrat

La Fira Tots Sants converteix a Cocentaina en la “capital de la Comunitat Valenciana”

• Des de primera hora del matí els carrers del poble ja estaven plens de gent arribada des de tots els indrets de la nostra geografia valenciana • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que durant aquests dies Cocentaina es converteix en la “capital de la Comunitat Valenciana”

Ja ha començat la 671a edició Fira Tots Sants de Cocentaina. Ho ha fet amb la seua inauguració, amb una gran presència d’autoritats polítiques i amb els carrers del municipi de gom a gom des de primera hora del matí.

Una de les autoritats destacades és el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui ja va estar present en la inauguració de l’any 2015. Puig ha estat acompanyat de l’alcaldessa del municipi Mireia Estepa i per la regidora de Fira Mariona Carbonell, així com de la resta de membres del seu Govern.

El president ha afirmat que durant aquests dies Cocentaina es converteix en la “capital de la Comunitat Valenciana”. I ha augurat que la Fira de Tots Sants de 2018 comptarà amb la tan merescuda distinció de Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC).

Per la seua banda, l’alcaldessa Mireia Estepa ha manifestat que amb la presència del President Ximo Puig es demostra com la Fira de Cocentaina “té tot el suport institucional” necessari per a seguir creixent i millorant.

Fins a Cocentaina han arribat altres personalitats destacades com els consellers Vicent Soler (Hisenda) i Rafa Climent (Economia Sostenible), Raquel Huete (Directora General de Turisme), Patrícia Blanquer (diputada en el Congrés), Rafa Briet (diputat en Les Corts), la Presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, el Gerent del MARQ Josep Albert Cortés… entre molts altres diputats, alcaldes, alcaldesses i regidores de les nostres comarques.

El Palau Comtal ha estat l’indret destacat en aquest acte de la inauguració, amb Juan José Tortajada, contestà, president de l’Advocacia Valenciana i lector del ‘Privilegi’, com a principal protagonista. Després de la lectura d’aquest text reial s’ha cantat el que és, des d’aquest any, l’himne oficial de la Fira: Dolça Fira, composta per Francisco Valor.

Al Pla de la Font es succeïa el tradicional esmorzar de Fira. Una cita amb la tradició i en la qual les Mestresses de Casa del poble s’encarreguen de proveir a veïns i visitants d’un bon esmorzar per agafar forces i recórrer els més de 130.000 metres quadrats d’aquesta Fira de Tots Sants.

I és que des de primera hora del matí els carrers del poble ja estaven plens de gent arribada des de tots els indrets de la nostra geografia valenciana i des de les províncies confrontants. Amb tot, any rere any s’observa que, tot i el volum de visitants, s’aconsegueixen evitar al màxim les aglomeracions.

Açò és degut, en part, als canvis en la distribució del certamen que aquest any té més metres quadrats que mai, ocupant també l’avinguda País Valencià (una de les grans novetats d’aquesta edició). De fet, el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha destacat com la Fira de Tots Sants aconsegueix cada any aplicar novetats, millores i innovació però tot sense perdre el seu vessant més tradicional.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *