foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Alcoi aprova els nous tributs i preus públics del 2018

• Alcoi rebaixa l'Impost de Béns Immobles (IBI) un 0.1% més, quedant actualment a l'1,01%. L’objectiu del Govern és acabar la legislatura amb l'1%. • Vanessa Moltó, el cadastre d'Alcoi és dels més baixos de la Comunitat Valenciana i les dades oficials situen a Alcoi com una de les ciutats amb menys pressió fiscal de la mitjana d'Espanya

Alcoi rebaixa l’Impost de Béns Immobles (IBI) un 0.1% més, quedant actualment a l’1,01%. L’objectiu del Govern és acabar la legislatura amb l’1%.

Ja s’ha aprovat la regulació de l’1% en diferents taxes i impostos, i la nova bonificació de taxes municipals en vehicles elèctrics i híbrids així com en ascensors i obres al centre històric.

Des de l’Ajuntament recorden que les ajudes implantades pel Govern per a coadjuvar l’IBI a famílies escasses de recursos en 2017 ha beneficiat a 1332 famílies amb una bonificació total de 103.950 euros.

Segons recorda la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, el cadastre d’Alcoi és dels més baixos de la Comunitat Valenciana i les dades oficials situen a Alcoi com una de les ciutats amb menys pressió fiscal de la mitjana d’Espanya i de tota la Comunitat Valenciana amb 455,57 euros per habitant enfront de la mitjana a municipis de la mida d’Alcoi, que és de 524,38 euros per habitant.

La regularització dels preus públics i tributs municipals que es proposa per al 2018 és de l’1%.

Les taxes municipals que es regularitzen són: cementeri, grua, brossa, conservatori, expedició de documents, drets d’examen, llicències ambientals i d’obertura, matrimoni, guals, sòl, domini públic i Àgora.

Altres modificacions que s’han introduït als preus públics són per a nous usos culturals al Calderón, el Bus de la Festa i, com a novetat, s’inclou per primera vegada, la inscripció per als cursos del Gabinet de Normalització lingüística.

La de l’aigua és 1.41% d’acord amb la fórmula polinòmica que es manté amb la concessionària del servei.

També s’amplia la bonificació per millorar la sostenibilitat per als vehicles elèctrics i híbrids. Aquest ja estaven bonificats, però a partir de 2018, a proposta de Compromís Alcoi, estaran bonificats un 50% a partir del segon any.

Per últim, el Govern aposta per incentivar la rehabilitació al casc i a les mesures d’anys anterior afegeix noves bonificacions. D’una banda, s’abaixa l’impost per obres al conjunt històric-artístic un 1% i mantenim les bonificacions al 95%. També es bonifica la plusvàlua, estaran exempts d’aquest pagament aquelles transmissions al conjunt històric-artístic o al BIC sempre que hagen fet obres de millora o rehabilitació.

També, es bonifica la instal·lació d’ascensors per a habitatges amb un mínim 25 anys d’antiguitat que no siga obligatòria, abaixant l’import un 1%.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *