foradia subscriutegrat

Roberto García, Premi Teatre Ciutat d’Alcoi: “és important que la gent llija teatre”

• L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat l’obra que va guanyar el Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi 2016, "Entretindre i no tindre" • Un dels objectius de la seua obra és “parlar del mercat laboral en un context de precarietat econòmica com en el qual estem ara”

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat l’obra que va guanyar el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2016, “Entretindre i no tindre“, publicat per edicions Bromera. L’autor de l’obra és Roberto García, qui ha agraït a l’Ajuntament l’existència d’aquest premi i la difusió de la dramatúrgia valenciana viva, “crec que és important que la gent no només vaja al teatre sinó que llija teatre.

Un dels objectius de la seua obra és “parlar del mercat laboral en un context de precarietat econòmica com en el qual estem ara”. Un mercat laboral, “que és una selva” en la qual la gent jove “ha d’encadenar tota una sèrie de feines cada qual més diferent i més estranya”. La protagonista de l’obra és una víctima d’aquest mercat, i la seua trajectòria és “com un descens a l’infern” durant el qual “se sent obligada a fer una sèrie de coses que l’aboquen a pràcticament tindre una crisi d’identitat. No obstant aquesta tràgica realitat, l’obra vol transmetre una dosi d’humor, “un humor crític”.

El director del Centre Cultural Mario Silvestre, Miquel Santamaria, ha recordat que el certamen del XLIII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2017 té un rècord de participació, ha rebut un total de 47 obres procedents de tot el País Valencià.

També han estat presents a la roda de premsa el regidor de Cultura, Raül Llopis, i el director literari de l’editorial Bromera, Gonçal Pérez-Pampló, segell editorial encarregat de la publicació de l’obra.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *