foradia pressupostparticipatiualcoi

Festes de la Zona Nord i actualitat del barri amb Manuel Flores

• L’Associació de Veïnes i Veïns del barri ha organitzat un complet programa d’actes i activitats perquè el gaudisca tot qui tinga el gust • Entre les novetats d’enguany cal remarcar que sí que es podrà celebrar la Crema de la Foguera, serà al carrer Lluís Vives.

El barri de la Zona Nord d’Alcoi espera viure les seues festes, que enguany compleixen 40 anys, entre el 15 i el 23 de juny. L’Associació de Veïnes i Veïns del barri ha organitzat un complet programa d’actes i activitats perquè el gaudisca tot qui tinga el gust. Parlem amb el seu president, Manuel Flores, a qui aprofitem per a preguntar-li sobre l’actualitat del barri.

Batalla de rap freestyle, actuació de la Rondalla i Coral l’Amistat de Cocentaina, el Dia de la bicicleta (enguany amb carril bici), actuacions dels alumnes del barri, campionat de petanca, la tarda flamenca, concentració de disfresses, balls de saló, cinema de nit, exposició de pintura… Són moltes les activitats les que l’Associació de Veïnes de la Zona Nord ha organitzat per a enguany, que és el 40 aniversari d’unes festes completament consolidades i que cada vegada són esperades amb més il·lusió.

L’Associació de Veïnes no ha oblidat afegir una nota reivindicativa dins del seu programa de fetes, per això estarà present la Plataforma en Defensa de l’Aigua Pública, “que ens assabentarà dels avantatges de la remunicipalització del servei d’aigua, ja que el contracte amb l’empresa caduca d’ací a dos anys”.

Entre les novetats d’enguany, ens comenta Manuel, cal remarcar que sí que es podrà celebrar la Crema de la Foguera, però, per tal de garantir la normativa vigent, es realitzarà al carrer Lluís Vives, en el pàrquing del Centre de Salut La Bassa.

Altra novetat és el carril bici, que farà un bon servei el Dia de la Bicicleta, un moment idoni per fer ús d’ell i conéixer les possibilitats que ens ofereix. Recordem, a més, que carril bici, segons l’Ajuntament, es connectarà amb el barri de Batoi durant els pròxims mesos.

En definitiva, es tracta d’unes festes, tal com ens comenta Manuel, “molt entranyables a les quals convidem a participar a tot qui vulga gaudir d’uns dies de germanor”. Unes festes que “no es podrien celebrar sense tots els nostres patrocinadors, col·laboradors i entitats“.

Per altra banda, Manuel ens recorda que un dels projectes importants per al barri és el de la remodelació de la plaça Al-Azraq, que es realitzarà en funció al projecte urbanístic que va guanyar el concurs EUROPAN, realitzat per dos jóvens bascs. Ho van presentar a l’Associació i “va agradar, inclou un edifici adaptat a la natura d’Alcoi i s’adequa perfectament a les necessitats que vam plantejar. Volem que estiga en consonància amb les demandes que vam demanar durant el procés de participació i decisió d’aquest espai”.

Recordem que l’Associació de Veïnes està treballant estretament, a més d’amb els veïns, amb les associacions, mercats i comerços per tal de fer un barri més dinàmic i amb més qualitat de vida. Ara també està col·laborant amb els col·legis, per a realitzar conjuntament actes i xerrades.

Per a concloure, ens comenta Manuel, l’Associació de Veïnes de la Zona Nord està “oberta a tots i cada un dels veïns dels barris de la Zona Nord, per a rebre i compartir, suggeriments, iniciatives i propostes. Sempre per fer el nostre barri millor”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *