foradia subscriutegrat

Jordi Tormo descobreix la vida i obra d’Antoni Miró amb el seu nou llibre

• El treball ha comptat amb la col·laboració d’amics i familiars com Sofia Bofill, Isabel-Clara Simó, Feliu Ventura, Josep-Lluís Carod-Rovira o Jana Montllor • Presenta la trajectòria del pintor alcoià des de la seua infància fins a l’actualitat, presentant les distintes etapes pictòriques de Miró així com les seues vivències a Alcoi, Londres, Altea i al Mas del Sopalmo

Es presenta a Alcoi el llibre Antoni Miró. La mirada rebel. Ha sigut al Centre Cultural Ovidi Montllor, on, davant d’un ample públic, a més del seu autor, Jordi Tormo, han intervingut Armand Alberola, Director de la Càtedra, i Feliu Ventura, cantant i autor de cançons.

Jordi Tormo descobreix la vida i obra de Miró a través de la seua pròpia veu: una visió que ix de converses mantingudes des de mitjan 2015, del seu dietari personal realitzat des de l’any 1958 i de la correspondència mantinguda durant anys amb figures com Ovidi Montllor, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu i Joan Fuster.

El treball ha comptat amb la col·laboració d’amics i familiars com Sofia Bofill, Isabel-Clara Simó, Feliu Ventura, Josep-Lluís Carod-Rovira o Jana Montllor, que han estat expressament entrevistats per al llibre, així com de Núria Cadenes, qui s’ha encarregat de prologar aquesta edició.

Antoni Miró. La mirada rebel presenta la trajectòria del pintor alcoià des de la seua infància fins a l’actualitat, presentant les distintes etapes pictòriques de Miró així com les seues vivències a Alcoi, Londres, Altea i al Mas del Sopalmo. A més, incideix en qüestions fins ara poc treballades i en les que Tormo s’ha endinsat de ple. Entre altres, és necessari destacar que Miró expressa en aquest treball a través de la seua pròpia veu el seu pensament i sentiments respecte a l’art, la pintura, les influències pictòriques, les bases de la creativitat i l’ofici de pintor.

Les interaccions de Miró amb altres creadors també són un punt important d’aquesta publicació, on s’ofereix una nova visió sobre la seua relació amb creadors de distintes expressions artístiques com la pintura, escultura, música, dansa i lletres. Creadors com Ovidi Montllor, Antonio Gades, Sol Picó, Feliu Ventura o Joan Fuster hi són presents a aquest treball.

El llibre destaca també la relació de Miró amb la poesia i les interaccions realitzades amb poetes com Rafael Alberti, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu o Joan Valls, recopilant els poemes que aquests li van escriure i dedicar a Miró. A més, ens presenta un vessant íntim i fins ara desconegut de Miró. I és que darrere del pintor s’amaga un poeta esplèndid que ha escrit versos memorables, fins ara inèdits, dedicats a amics i familiars com Antoni Tàpies, Andreu Alfaro, Joan Brossa, Xavier Dalfó o Arcadi Blasco. El llibre recopila 15 poemes escrits per Miró inèdits fins el moment.

L’edició del llibre ha corregut a càrrec de la Càtedra Antoni Miró, a través de la Universitat d’Alacant i de l’Ajuntament d’Alcoi, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, la Fundació Sabadell i l’Institut d’Estudis Catalans.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *