foradia subscriutegrat

Les insuficients ajudes del Govern d’Alcoi cap a les PIMES i els autònoms

• Això és el millor que pot oferir el govern local per donar suport als sectors econòmics més desfavorits per la crisi i per revitalitzar l'ocupació a la nostra ciutat? • El panorama no és per estar tan orgullosos i que queda molt treball per davant per poder impulsar la nostra ciutat i el moviment de la seua economia

Jaume Brotóns./

Un any més el projecte “INMPULS 2017” tira a caminar. La trajectòria d’aquests projectes, que semblen ser el projecte gairebé més seriós que té l’Ajuntament d’Alcoi per a un sector com el petit i mig empresari i l’autònom, que són en part el sector que més ha sofert la crisi econòmica, sembla no ser tan reeixida com se’ns planteja.

Des del Govern Municipal estan molt orgullosos de la seua iniciativa “INMPULS” i del que per a ells és tot un èxit. Però les dades als quals assistim pel que fa als resultats del projecte no semblen reflectir tal èxit. De les dotacions econòmiques designades (sempre entorn dels 75.000 euros anuals, únicament un 0,0014% dels 53 milions d’euros de pressupost municipal), només s’han concedit, en els dos exercicis 2015 i 2016 en què ha transcorregut, 39.000 i 33.000 euros respectivament.

Pensarà qui llija aquesta dada: serà perquè la gent que vol emprendre un negoci, o buscar ajuda per sostenir el seu, no sap que estan aquestes ajudes en vigència? O més aviat, serà pels impediments per concedir-ho que segueixen existint i que crea un descoratjament en els possibles receptors d’aquestes ajudes? O per l’interés manifest de l’Ajuntament de propiciar, moltes vegades més que el contingut i el fons dels seus programes, la propaganda de divulgar el que fa o pretén fer?

Indubtablement, aquestes dades són més favorables que els de l’anterior Consistori del PP, que estava en altres coses com els megaprojectes, molts d’ells fallits, on s’han dilapidat diners dels alcoians i que han estat acompanyats de sobrecostos i litigis judicials. Però… això és el millor que pot oferir el govern local per donar suport als sectors econòmics més desfavorits per la crisi i per revitalitzar l’ocupació a la nostra ciutat?

En fi, acudim una vegada més a la forma de fer política de sempre, des que ens acordem, dels partits del sistema que actuen mirant-se el melic, aliens en la majoria d’ocasions a tot el que es mou al seu al voltant. Ens han sobrat en els dos exercicis anteriors del projecte INMPULS, entorn del 50% del pressupostat per ajudar a aquest sector tan maltractat de l’autònom i del petit empresari, i ells tan complaguts amb el resultat. Mentrestant, la ciutat segueix amb una taxa de desocupació més alta que les poblacions properes, amb un entramat industrial gairebé desaparegut i amb les PIMES i autònoms plens d’ingents necessitats.

Creiem sincerament que, si no s’executa tot el pressupostat, el sobrant dels projectes INMPULS s’hauria de reinvertir per ampliar la seua finalitat, podent arribar a molts autònoms, o bé durant els primers moments d’inici de la seua activitat, quan més els costa sobreviure, o també per als que estiguen a punt de tancar els seus negocis per tal que tinguen la possibilitat real d’enfortir-los.

En definitiva, considerem que el panorama no és per estar tan orgullosos i que queda molt treball per davant per poder impulsar la nostra ciutat i el moviment de la seua economia; i que per part del Govern faria falta una mica més de compromís i menys “bombo i platet”.

Font: Jaume Brotóns, membre de l'equip de comunicació del Cercle de Podem Alcoi./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *