foradia subscriutegrat

284 reclamacions alcoianes a les companyies de telecomunicació durant l’any

• Les companyies de telecomunicació són les que més reclamacions susciten entre la ciutadania alcoiana • L’OMIC ha resolt el 38% de les reclamacions rebudes i manté en tràmit el 55% dels expedients, la qual cosa es manifesta en 18.445 € recuperats

Les companyies de telecomunicació són les que més reclamacions susciten entre la ciutadania alcoiana; en total, 284 de les 523 rebudes per l’Oficina Municipal del Consumidor (OMIC) al llarg del 2017.

Aquesta xifra suposa un 55% del total, molt superior a les queixes generades pel sector de l’energia (electricitat i gas), segon a la llista amb un total de 103 reclamacions. Cal dir que aquest últim sector ha duplicat pràcticament les xifres dels primers sis mesos de l’any, en què es recolliren 62 reclamacions.

Entre els motius més freqüents que han motivat les reclamacions es troba l’incompliment de les condicions de venda (18%), l’incompliment de la garantia i la mala prestació del servei (aquests dos amb un 11% respectivament).

L’OMIC ha resolt el 38% de les reclamacions rebudes i manté en tràmit el 55% dels expedients, la qual cosa es manifesta en 18.445 € recuperats per mediació. Aquesta xifra representa una elevada progressió respecte a l’activitat del primer semestre de l’any, en el qual es recuperaren 7.236 €.

Quant a les queixes i denúncies en les quals s’ha intervingut durant l’any, es troben 24 queixes (gran part relacionades amb el sector de l’hostaleria) i 5 denúncies (de les quals s’han resolt dues).

La regidora de Consum, Maria Baca, afirma que la prioritat de l’OMIC és treballar “en favor de la protecció dels consumidors alhora que s’incideix en la prevenció; per això s’han planificat accions formatives entre els més petits”. I recorda que des de l’OMIC i la regidoria de Consum s’han posat en marxa durant aquest curs acadèmic una sèrie de tallers en diferents escoles de la ciutat amb els quals educar els escolars dins de la cultura del consum responsable.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *