foradia mediambient

Alcoi celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

• S’han realitzat activitats centrades en l’Educació en la Salut, dins del programa Esmorzar Saludable • S'han incorporat jocs i contes com a eina eficaç per a instaurar i potenciar hàbits saludables d’alimentació en els xiquets des de les aules


El Dret a ser una ciutat educadora, aquest és el lema d’enguany de les Ciutats Educadores. Per a celebrar aquest dia, s’han realitzat activitats centrades en l’Educació en la Salut, dins del programa Esmorzar Saludable. Aquest projecte planteja la incorporació dels jocs i els contes com a eina eficaç per a instaurar i potenciar hàbits saludables d’alimentació en els xiquets des de les aules.

Entre elles s’ha realitzat el ContacontesMiquel i les ganes d’esmorzar”, a càrrec de La Bruixa Xocolata. Tot seguit s’ha impartit la xerrada “Et preocupa el que mengen els teus fills?”, Ambdues dirigides a proporcionar informació bàsica sobre els estàndards d’alimentació saludable en edats escolars.

Ser Ciutat Educadora

Ser ciutat educadora es refereix a tots els àmbits, no només a les escoles, i fa referència a l’activitat de totes les institucions locals: biblioteques, museus, centres culturals, de salut, esportius, serveis municipals, associacions, teixit empresarial, mitjans de comunicació, etc.

Totes les institucions han de comptar amb propostes educatives innovadores des de l’àmbit informal que han de complementar i enriquir l’educació formal.

Des de l’Ajuntament destaquen algunes de les seues activitats perquè els xiquets participen, com els pressupostos participatius per a xiquets o el CLIA, que es va formalitzar divendres passat; també activitats que complementen la formació de les persones no tan sols en l’edat escolar, com l’Escola Municipal de Teatre, Belles Arts o l’Escola Oficial d’Idiomes.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, explica que “Alcoi es compromet amb el Dret a la Ciutat Educadora com a extensió del dret fonamental de totes les persones a l’educació i com a vehicle per a fer realitat altres drets fonamentals. Entenem el Dret a l’Educació com a motor de desenvolupament humà, social i econòmic de les persones i les comunitats, i element indispensable per a aconseguir un desenvolupament sostenible, una ciutadania activa i una pau duradora”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *