Foradia ajualcoitel

Vicent Marçà: “tenim més professorat que mai per atendre menys alumnat per aula”

• Dilluns 10 de setembre comença el nou curs escolar. I ho fa amb una mitjana d'alumnes per aula de 21’9, quatre alumnes menys per aula que en la legislatura anterior • Les escoles i els instituts valencians compten amb 69.871 docents, un 2% més que el curs passat.

Dilluns 10 de setembre comença el nou curs escolar. I ho fa amb una mitjana d’alumnes per aula de 21’9, quatre alumnes menys per aula que en la legislatura anterior, segons comunica el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Les escoles i els instituts valencians compten amb 69.871 docents, un 2% més que el curs passat. Aquest fet, segons el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, es dóna al fet que no només hem revertit les retallades de l’antic Govern, que va enviar a l’atur 5.000 mestres i professors, sinó que hem augmentat la dotació de les plantilles considerablement i hi ha 6.051 docents més treballant que l’últim curs de la legislatura anterior.

La xifra mitjana d’inversió de la Generalitat per alumne és de 5.907 euros, un 17% més que l’últim curs de l’anterior Govern.

Dues mesures concretes de la inversió són el programa Xarxa Llibres i l’augment de les ajudes de beques menjador. En total 424.636 alumnes de Primària i Secundària tenen llibres de text gratuïts, un 13% més que el curs passat.

Alumnat tram 0-3 anys

Pel que fa al tram d’alumnat d’entre 0-3 anys, hi ha 44.302 alumnes escolaritzats. 6.050 alumnes més que en la legislatura anterior, en bona part gràcies a l’augment de les aules gratuïtes de 2 anys i les millores del bo infantil, ja que la natalitat experimenta una tendència a la baixa.

En aquest sentit, el conseller afirma que “som l’única autonomia de l’Estat que hem augmentat l’alumnat escolaritzat en aquest tram d’edat”.

Infraestructures escolars

Mitjançant el programa Edificant, en data d’inici de setembre, s’han adjudicat, 264,3 milions d’euros per millorar 203 centres educatius, dels quals 47 en són de nova construcció.

Foment de la innovació educativa

Els responsables d’Educació han explicat diferents mesures en matèria d’innovació que estaran presents aquest curs a les aules: diferents ajudes a la innovació en totes les etapes educatives, noves dinàmiques d’aprenentatge als instituts, atenció individualitzada a l’alumnat mitjançant l’educació inclusiva i les sessions de competència comunicativa oral per reforçar l’aprenentatge de llengües, així com els auxiliars de conversa en anglés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *