foradia subscriutegrat

Art urbà per commemorar poesia i drets humans per part del IAC Juan Gil-Albert

• Una original proposta cultural que es durà a terme a l'Alguenya, Alcoi, Beneixama i La Nucia.  • A Joan Valls se li dedicarà un mural de 30 metres de llarg per 2’5 d'alt a Alcoi, per part de l'artista Vincent


Art urbà per a commemorar els drets humans i als poetes alacantins Joan Valls i Bautista Pastor per part del IAC Juan Gil-Albert. L’organisme aprofita la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans per a realitzar una original proposta cultural que es durà a terme a l’Alguenya, Alcoi, Beneixama i La Nucia.

La commemoració comporta, entre altres accions, el dibuix de quatre grafits. Les persones que s’acosten a gaudir d’aquesta iniciativa rebran com a obsequi un dibuix de l’artista Susana Guerrero per a acolorir, així com exemplars de la Declaració Universal de Drets Humans i de la Convenció Internacional sobre Drets de la Infància, editats tots dos en castellà i en valencià. En el cas concret d’Alcoi es distribuirà, a més, una ‘auca’ sobre Joan Valls.

L’Alguenya

La iniciativa arrancarà dissabte que ve 9 de desembre a les 10:00 hores en el Parc del Maestro de l’Alguenya, on l’artista Rudi elaborarà en directe i en contacte amb el públic un grafit en el qual simbolitzarà missatges de convivència, tolerància, llibertat, igualtat, respecte i civisme.

Alcoi

A Joan Valls se li dedicarà un mural de 30 metres de llarg per 2’5 d’alt a Alcoi per a commemorar el centenari del seu naixement. Serà per part de l’artista Vincent C.V.D. Spek, qui ja ha realitzat altres murals a la localitat. La cita és el diumenge 10, en el Carrer Sant Rosa.

Beneixama

El recinte de les antigues escoles de Beneixama serà el dissabte 16 de desembre l’escenari de la tercera sessió d’aquesta proposta cultural. En aquesta ocasió, Ondewol delectarà a tots els assistents amb una creació en la qual exposarà la seua visió sobre Juan Bautista Pastor. A més, el mateix dia a la vesprada es durà a terme la projecció d’un documental sobre el poeta produït i realitzat per la Diputació d’Alacant.

La Nucia

El cicle finalitzarà el diumenge 17 de desembre en l’Auditori de la Mediterrània de La Nucia. Allí, l’artista Tom Rock pintarà un grafit que farà al·lusió, de nou, als drets humans.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *