foradia subscriutegrat

Podem Alcoi i Dajla organitzen un acte de suport al poble sahrauí

• Espanya té un compromís moral i polític amb la que va ser l'antiga colònia, i per tant les forces polítiques, socials i tot tipus d'estaments culturals, associacions, etc. han de prendre consciència" • L'acte tindrà lloc el proper dimecres 13 de desembre a les 19:30 a la seu de la formació, al carrer Pintor Cabrera 21


Acte de Podem Alcoi i Dajla per a donar suport al poble sahrauí, en concret es parlarà i debatrà sobre l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental i la seua situació actual. Tindrà lloc el proper dimecres 13 de desembre a les 19:30 a la seu de la formació, al carrer Pintor Cabrera 21.

En l’acte, que comptarà amb la presència de ciutadans sahrauís, s’informarà sobre els 42 anys des de l’abandonament de la colònia per part de l’Estat espanyol. Davant aquest abandó del territori colonial i la cessió de la seua administració al regne del Marroc en el seu afany expansionista i d’apropiació de les riqueses del territori, l’actual posició de l’Estat Espanyol, reivindiquen des de Podem Alcoi, “és d’un gran deute històric amb el poble Sahrauí“.

La posició internacional, especialment la de les potències occidentals i sobretot de França i dels Estats Units, informen des de la formació, segueix sent la de donar suport implícitament a l’actitud colonitzadora del Marroc, i no s’albira cap sortida als mandats de les Nacions Unides sobre el dret d’autodeterminació del territori.

Ara, després de setze anys de guerra entre el Front Polisari i el Marroc, qui va estar recolzat per les potències occidentals amb material de guerra, “s’emprén la construcció del mur defensiu que ha partit el territori sahrauí en dos, deixant fora i en ple desert a centenars de milers de Sahrauís“.

Per aquests motius, “Espanya té un compromís moral i polític amb la que va ser l’antiga colònia, i per tant les forces polítiques, socials i tot tipus d’estaments culturals, associacions, etc. han de prendre consciència que aquesta situació no pot ser més un assumpte oblidat, sinó que haurien de comprometre’s constantment en la reivindicació cap als drets del poble del Sàhara Occidental”, finalitzen dient des de Podem Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *