foradia subscriutegrat

Podem Alcoi comunica la seua defensa als Patges Reials d’Alcoi

• Podem Alcoi vol demostrar el seu "total suport a la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi en el seu format actual, incloent-hi els Patges Reials, tan estimats per tot Alcoi i especialment pels xiquets". • Des de Podem conviden a Rita Bosaho "a conéixer en persona la nostra peculiar Cavalcada de Reis perquè la visques per dins"

Podem Alcoi vol demostrar el seu “total suport a la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi en el seu format actual, incloent-hi els Patges Reials, tan estimats per tot Alcoi i especialment pels xiquets“.

Aquest comunicat ho fa després que la diputada de Podem per la província d’Alacant, Rita Bosaho, s’haja sumat a les crítiques realitzades des d’Afroféminas que qualifiquen als patges d’Alcoi de “blackface”.

Des de la formació d’Alcoi recorden a Rita que la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi “mai ha tingut cap caire racista o xenòfob cap a cap raça, religió o creença” i que la seua tradició i en concret la del personatge del Patge Reial, “ha estat respectuosa amb qualsevol identitat cultural o de raça”.

Podem Alcoi lamenta que no s’estiga documentat abans de “donar opinió d’un acte tan entranyable per als Alcoians, perquè aquesta siga objectiva i raonada sobre una tradició tan arrelada a la població alcoiana“.

Un exemple de com defensar aquestes tradicions, comuniquen des de la formació, i de com poder parlar sobre un assumpte “des d’un punt de vista objectiu, documentat, i coneixent les singularitats de la nostra Cavalcada de Reis Mags, és el que farà en el Ple del Senat del dimecres 13 de desembre la nostra senadora de Podem per la circumscripció d’Alacant, l’alcoiana Vicenta Jiménez, on sol·licitarà que la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi siga declarada per la Unesco com a Bé Immaterial de la Humanitat”.

El personatge dels Patges Reials, recorden, mai es va crear pensant menyscabar cap raça, ni vincular-lo o menysprear-lo en l’estrat social; més aviat al contrari, es va realitzar pensant portar l’alegria ni més ni menys que als més menuts, i quan es va introduir a la Cavalcada, a principis del Segle XX, es va pensar que seria una il·lusió per a molts xiquets en temps tan difícils, com també ho són ara.

Per tot el recorregut de la Cavalcada, aquests patges arriben a les cases pujant als balcons amb les seues escales vermelles portant els paquets dels regals per als xiquets, i són rebuts per tota la família, i amb molt d’afecte lliuren els regals, participant amb la família d’un moment màgic, i se’ls obsequia amb dolços i refrigeris.

A Alcoi no es podria entendre la Cavalcada de Reis Mags, finalitzen, sense un personatge tan estimat i entranyable com el Patge Reial, que per raons òbvies va emmascarar de negre, ja que d’aquesta manera “incògnita” participen d’ell molts dels familiars d’aquests xiquets que reben els regals, i acompanyen amb la seua brillantor la nit màgica del dia 5 de gener.

Per això, conviden a Rita Bosaho “a conéixer en persona la nostra peculiar Cavalcada de Reis perquè la visques per dins, la gaudisques, i parles doncs d’ella com ho mereix. No sempre encertem en les nostres opinions quan tractem un assumpte desconegut, ja que podem arribar a ferir la sensibilitat de certs col·lectius i confondre les seues tradicions”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Una resposta de Podem Alcoi comunica la seua defensa als Patges Reials d’Alcoi

  1. Unamica ha dit:

    Ja podeu donar-li l’enhorabona a la tal Rita….mira que sou fastigosos! I quina desil.lusió per als qui esperem una opció d’esquerres sòlida i viable. Pena, pena, pena…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *